Jugadors del Calafell celebrant un gol

El Calafell s’endú els tres punts davant el Reus Deportiu en un derbi bipolar

Els calafellencs superen els reusencs en un encontre marcat per l’excel·lent primer temps local i un Reus que ha intentat reaccionar en el segon temps però a qui li ha faltat partit per sumar

El Club Patí Calafell ha superat per 5 a 4 el Reus Deportiu Miró i ha sumat un triomf de prestigi després d’un matx amb dues cares ben diferents: una on els locals han estat efectius i han arribat a dominar per un contundent 5 a 0 i una altra on el Reus ha despertat després del temporal local però ha quedat a la vora de puntuar quan més difícil semblava. La victòria calafellenca dona aire als de Pere Varias mentre que els de Jordi Garcia tornen a la competició amb un amarg sabor de boca.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

El malson d’uns, el somni dolç d’altres

El primer temps vist al Pavelló Joan Ortoll ha estat el clar exemple de dues cares de la moneda. El Calafell  ha gaudit del partit desitjat en el millor dels somnis de Pere Varias, tècnic verd. A la banqueta ganxeta, ha estat un malson  del que ha costat despertar. Tot i que els del Baix Camp han marxat perdent al descans per un contundent 4 a 0, no ha estat fins al minut 12 quan s’ha inaugurat el marcador. El reusenc Sergi Torné marxava per l’esquerre de l’atac i cedia al segon pal per a un Arnau Xaus que superava Ballart. 1 a 0.

El Calafell no cediria en la seva pressió i en el minut 18 veuria com Gabarró, darrere de la porteria de Ballart, cedia al mig de l’àrea per Pellizzari. 2 a 0. El favoritisme ganxet no es complia i tornaven a competir després dels casos de Covid-19 de la pitjor manera possible. Jordi Garcia veia targeta blava per, suposadament, fer alguna crítica fora de lloc a l’actuació arbitral. La inferioritat del Reus acabaria quan Pellizzari, desviant un potent xut des de la defensa local, anotava en el minut 22. 3 a 0.

Semblava que el primer temps no podia anar a pitjor per als roig-i-negres però el Calafell tenia el dia. Tot i que Pere Varias animava als seus jugadors a allargar les possessions, la darrera acció del primer temps seria una nova diana. Diagonal llarga de Torné per Gabarró  i Ballart era batut. 4 a 0. El Reus semblava grogui i el fantasma del partit a Sant Hipòlit de Voltregà sobrevolava el record.

Reacció incomplerta

Els del Baix Penedès afrontaven el segon temps amb un còmode avantatge de quatre gols, marge que encara s’ampliaria més. Minut 28, protestada targeta blava a Joan Salvat per un contacte amb el braç a la cara de Xaus. Mitjans executava de forma directa i queia la maneta. 5 a 0. Al Reus Deportiu li marxava el partit i només un miracle podia capgirar la situació. I durant uns minuts, semblava factible.

Àlex Rodríguez obria la llauna reusenca en el minut 30 amb una internada per la banda dreta. Jugada individual que es convertia en el 5 a 1. Marc Julià tardaria poc a fer el segon. Xut potent que tocava el travesser, la bola sortia rebutjada amb força cap a dins de la porteria. Xano Edo expulsava la bola ràpidament però aquest ja havia travessat la línia de gol. Era el 5 a 2 en el minut 31, resultat que canviaria a 5 a 3 quan Rodríguez  quallava una acció individual per l’esquerre i feia el tercer visitant aixecant suaument la bola davant Xano Edo.

Tres gols en tres minuts deixaven un nou encontre sobre la pista del Joan Ortoll. Desafortunadament per al bàndol reusenc i positivament per al calafellenc, ha estat un miratge. I, en part, ho ha estat gràcies a Xano Edo. El jove porter dels del Baix Penedès s’ha convertit en un mur que ha impedit una més ràpida reacció. Julià  no podia transformar la desena falta del Calafell i Marín no podia marcar de penal per anotar el 5 a 4, una diana que arribaria en el minut 46. Centrada d’Àlex Rodríguez per l’esquerre i Marín engaltava al segon pal per deixar un final de partit de teòric infart.

Una centrada de Salvat al segon pal per una infructuosa engaltada de Castro seria l’arribada més perillosa d’un final de partit on el Reus ha buscat l’empat però no l’ha trobat. El Calafell s’ha defensat com gat panxa amunt i ha sumat un excel·lent triomf que el permet sortir de la zona de descens directe. Els verds, amb tres partits menys que els seus rivals, són dotzens amb 16 punts. D’altra banda, el Reus queda cinquè amb 29 punts amb també tres partits pendents, quedant a quatre del Lleida (quart) i a nou del Caldes (tercer).

Dissabte vinent a les 19.00 hores, nova cita per al Reus rebent precisament el Caldes i diumenge vinent a les 12.00 hores, torn del Calafell visitant Lleida.