Jugadors d'hoquei celebrant un triomf

El Reus Deportiu conquereix Calafell i tanca l’any guanyant el derbi

Els reusencs s’imposen al Joan Ortoll de Calafell i tanquen el 2021 igualant a punts als del Baix Penedès a la taula classificatòria

El Reus Deportiu ha guanyat el derbi tarragoní de l’OK Lliga després d’imposar-se a la pista del Calafell  (2-5) en un duel molt disputat. Els homes dirigits per Jordi Garcia  capgiren així la situació a la taula i passen per davant dels verds amb els mateixos 20 punts. Els del Baix Penedès volien mantenir la ratxa triomfal però no han pogut davant un Reus més efectiu davant la porteria rival.

#ParlemOKLiga | Parlem Calafell - Reus Deportiu Virginias (12ª Jornada)

Remuntada ganxeta en el segon temps

El duel no era fàcil per cap dels equips tenint en compte els rendiments dels equips fins ara i la fortalesa calafellenca al Joan Ortoll. L’exroig-i-negre Jan Escala  avançava el Calafell en el minut 4  després de rematar al segon pal una assistència d’Arnau Xaus. El públic local, més sorollós que mai davant la presència d’un grapat de seguidors reusencs, celebrava una diana que duraria 10 minuts.

No seria fins al quart d’hora de joc quan Ferran Giménez, amb un xut de llarga distància, aconseguia sorprendre Xano Edo  i fer l’empat (1-1). S’hauria d’esperar a la segona meitat per veure la remuntada ganxeta completa. Julià, en una acció per darrere de la porteria, aconseguia superar el porter del Calafell per fer l’1 a 2 en el minut 30.

Marín tindria l’ocasió d’ampliar el triomf amb una falta directa per targeta blava a Humberto. Edo esbrinaria les intencions del nou reusenc però no de Francesco Compagno. L’italià aprofitava la desena falta calafellenca per anotar la directa i fer l’1 a 3 en el minut 37.

Falsa esperança

Amb dos gols de diferència, el Calafell havia de marcar ràpidament per tornar a tenir opcions d’endur-se el duel. Arnau Xaus, en el minut 39, transformava una directa local per fer el 2 a 3. El Pavelló Joan Ortoll creia en la remuntada però ha estat un miratge davant la bona efectivitat dels de Jordi Garcia.

Just després d’un temps mort, el xilè Rojas  realitzava una internada per la dreta per assistir a Gelmà al segon pal i fer el 2 a 4 en el minut 41. El gerro d’aigua freda sobre el Calafell era massa gran. Compagno, en el darrer minuts, anotaria el 2 a 5 definitiu.

Amb aquest marcador, es tanca l’OK Lliga del 2021 per als representants de casa nostra. El Reus Deportiu ho fa a la cinquena plaça amb 20 punts, els mateixos que un Calafell que és sisè. La pròxima cita, el 8 de gener amb un Reus-Voltregà  i Barça-Calafell.