Julià celebrant un gol

El Reus Deportiu Miró surt líder provisional després de golejar el Calafell

Els del Baix Camp no deixa marge per a la sorpresa i s’imposa als del Baix Penedès en el primer derbi de la temporada. El potencial golejador del Reus decanta la balança

El Reus Deportiu Miró no ha fallat davant el Club Patí Calafell i ha sortit victoriós del primer derbi de la temporada després d’imposar-se per 6 a 1, resultat que permet l’equip de Jordi Garcia ascendir a la primera posició de l’OK Lliga de forma provisional a l’espera de la finalització de la jornada i la disputa de l’emocionant matx entre el Barça i el Liceo del pròxim dilluns. A més, la suspensió del Voltregà-Palafrugell i del Vic-Caldes per diferents positius per Covid-19 fa que els ganxets es distanciïn momentàniament dels seus rivals directes.

Julià no falla: 100% en faltes directes

Com ja és un costum en aquest inici de campanya, el Reus Deportiu Miró  s’ha mostrat intractable en les jugades a bola aturada. I l’exemple més clar l’ha tornat a mostrar Marc Julià. L’olotí, que fins avui havia marcat quatre gols gràcies a quatre faltes directes, ha vist porteria per cinquena vegada gràcies a una falta directa després d’una targeta blava a Sergi Torné. Prèviament ja havia provat sort Àlex Rodríguez des del punt de penal però l’acció no acabava fins de la porteria visitant.

El gol de Julià ha estat ampliat en el minut 7 gràcies a Raül Marín. El reusenc s’ha plantat sol davant Xano Edo i ha batut el jove porter calafellenc en el duel individual per fer el 2 a 0. El Calafell no s’ha desfet i ha buscat la primera diana per situar-se a només un gol de puntuar. Quan semblava que ambdós equips marxarien als vestidors amb el 2 a 0, Marín ha tornat a sucar. Una mitja volta i un xut potent i sec des de dins de l’àrea ha superat Xano Edo en el minut 23.

Un nou espectacle ofensiu

No ha estat fins a la segona meitat quan han tornat els gols. El primer a veure porteria ha estat el capità ganxet Joan Salvat. El reusenc ha circulat per darrere de la porteria verda i després de realitzar una diagonal dins de l’àrea, ha enviat un potent xut que no ha pogut aturar el porter del Calafell. Xano Edo veia com novament arribaria un gol ganxet en el minut 37. Un potent xut d’Àlex Rodríguez intentaria ser caçat per Bancells  dins de l’àrea. El refús ha anat a parar a l’estic d’un Marín que no ha perdonat per fer el seu triplet particular.

El duel, més que decidit amb el 5 a 0, provocava records al conjunt calafellenc després de la maneta rebuda contra el Caldes. Però el resultat aniria a pitjor. I, de nou, per culpa d’una falta directa de Marc Julià. Sisena a favor de la temporada i sisè gol. El gironí fa extremadament fàcil el fet més difícil. Torné  marcaria el gol de l’honor en el minut 45.

Amb aquest resultat, el Reus puja a la primera posició amb tres victòries en tres duels, ple de punts i un total de 20 gols anotats mentre que el Calafell queda en la desena plaça amb els tres únics punts sumats en la primera jornada. La pròxima cita dels ganxets serà diumenge vinent a les 18.00 hores a la pista del Caldes mentre que el Calafell rebrà dissabte a les 20.00 hores el Lleida Llista.