Jugadors del Reus Deportiu celebrant un gol

El Reus guanya a la pista del Noia i recupera la tercera plaça

Els reusencs s’imposen a la pista del Noia i sumen tres punts que els distancien del Lleida, màxim perseguidor en la lluita per entrar a la Lliga Europea

El Reus Deportiu Miró s’ha imposat a la pista del Noia per 3 a 6 en un duel on han sumat tres punts vitals de cara a la lluita per entrar a la pròxima edició de la Lliga Europea. Els del Baix Camp, que han fet front a l’encontre de la jornada 16 de l’OK Lliga que es va ajornar per un cas de Covid-19 al bàndol ganxet, han tornat amb tres punts de la pista barcelonina després d’un duel que han començat perdent i que no han capgirat fins als darrers deu minuts d’encontre.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Remutada final per sumar tres punts

El triomf no ha caigut de forma fàcil per al bàndol dels de Jordi Garcia. El local Pol Manrubia inaugurava el marcador en el minut 3 desviant dins de l’àrea de Ballart per superar el porter reusenc i així anotar l’1 a 0. Els de Sant Sadurní aconseguirien ampliar distàncies cinc minuts després. Aleix Esteller encarava Ballart i superava el porter roig-i-negre per fer un 2 a 0 que semblava complicar l’encontre més de l’esperat.

No seria fins al quart d’hora de joc quan el Reus veuria porteria. Julià aprofitaria un rebuig del local Zapater per enviar a plaer la bola al fons de la xarxa local. Queia el primer gol ganxet i no seria fins al segon temps quan els del Baix Camp aconseguirien empatar el marcador. Una jugada individual d’Àlex Rodríguez per la banda esquerra acabava amb un xut creuat que el pitxitxi de l’OK Lliga aprofitava per fer el 2 a 2 en el minut 31.

El Noia no renunciaria al triomf i Pujadas, de falta directa per blava a Rodríguez, anotaria el 3 a 2 en el minut 35. El Reus havia reaccionat però tornava a anar per sota en el marcador. No ha estat fins dos minuts després quan Felipe Castro  tornava a empatar el matx. El xilè rebia una bola a la frontal i un fort xut creuat a la base del pal esquerre de Zapater es colava entre les cames de Zapater. Era el 3 a 3 i s’arribava a la recta final del matx amb tot per decidir.

Jugadors del Noia parlen durant un temps mort
El Noia ha manat en el marcador durant bona part del matx | OK Liga TV / Esport3

Deu minuts finals de bogeria ganxeta

I ha estat la definició ganxeta la que ha determinat el resultat del matx. Primer era Julià en el minut 40 amb una falta directa qui posava el Reus per davant en el marcador per primer cop amb el 3 a 4. No ha estat fins a la recta final quan els del Baix Camp han sentenciat el matx. Àlex Rodríguez feia el 3 a 5 i el seu 41è gol en el minut 48 amb una diana estratosfèrica en un contraatac de manual. El 3 a 6 de Marc Julià, a pocs segons del final, seria el colofó definitiu.

Amb aquest triomf, el Reus Deportiu recupera provisionalment la  tercera plaça amb 54 punts, superant per ‘goal average’ un Caldes que encara ha de jugar un matx ajornat. El Lleida, primer equip que no jugarà la pròxima edició de la Lliga Europea, és cinquè amb 48 punts, també amb un encontre pendent. La pròxima cita dels del Baix Camp serà dissabte a les 20.15 hores a la pista del Palafrugell.