Quatre jugadors jugant a la pista de pàdel de la plaça del Mercadal de Reus

Les finals de l'Open estrenen la pista de pàdel del Mercadal de Reus

L'Open Reus Pro Pàdel vol fer bullir l'olla de cara la prova del World Padel Tour

Estrenada la pista de pàdel de la plaça del Mercadal de Reus. La infraestructura que s'ha instal·lat aquests dies acull, aquest mateix divendres, les finals de l'Open Reus Pro Pàdel. El primer rodatge de la pista s'ha fet en mode d'exhibició després dels discursos de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer​​​​​​, i  el regidor d'Esports, Pep Cuerba.

Cuerba ha afirmat que acollir una prova del World Padel Tour servirà per «posar al mapa la ciutat de Reus». Ha recordat que és un esport «que ja no és de moda, sinó que s'ha consolidat com el segon esport més practicat després del futbol». Organitzar la prova, de fet, s'ha plantejat per part de Pellicer com un impuls econòmic per al comerç i els clubs locals. 

Després d'uns dies de competicions a diferents clubs i equipaments públics i privats de la ciutat, ha començat la recta final de l'Open Reus Pro Pàdel. Es tracta d'un torneig organitzat en clau de ciutat per estendre l'impacte de la prova del World Padel Tour que es disputarà al Pavelló Olímpic del 8 al 13 de març. Abans no comenci, la plaça del Mercadal es convertirà en el centre neuràlgic de la prova local.

Des d'avui i fins al diumenge 6 de març es disputaran les finals de les 43 categories en les quals s'ha estructurat. La voluntat ha sigut garantir que els nivells dels enfrontaments fossin equiparables. A la pista del Mercadal també s'hi celebraran activitats de tota mena, incloses algunes dirigides a escoles de la ciutat.

Foto de família d'autoritats i clubs a la inauguració de la pista de pàdel de la plaça del Mercadal
La pista de pàdel de la plaça del Mercadal s'ha inaugurat aquest divendres | Jordi Olària Gras

Tindrà activitat des de dos quarts de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de deu del vespre. A partir del 8 de març, l'atenció es dirigirà al Pavelló Olímpic, on tindrà lloc la prova puntuable pel mundial, anomenada Estrella Damm Reus Costa Daurada Open 2022. La ciutat acollirà aquesta prova, almenys, enguany i l'any vinent, segons l'acord signat el maig de l'any passat.

Entre l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i els patrocinadors aportaran 135.000 euros a l'organització aquest 2022 i 140.000 més l'any vinent. Les previsions són que convertir-se en seu de la competició signifiqui un impacte directe de dos milions d'euros a la ciutat. Durant els vuit dies que durarà la competició oficial es disputaran 150 partits amb 304 esportistes.

Aquestes són les dades que, el maig passat, es van anunciar durant la presentació de la prova. Es veia, aleshores, com una manera d'impulsar la recuperació econòmica després de la crisi causada per la pandèmia. A més també es volia posar en relleu la fira d'Ariana Sánchez, la jugadora reusenca que s'ha consolidat a l'elit internacional d'aquest esport. S'ha mantingut entre les millors del món a còpia d'anar guanyant campionats durant l'última dècada, especialment els darrers cinc anys.