Joan Oliver i el CF Reus, a l’espera d’un miracle

Joan Oliver es desdiu del missatge que va transmetre a la plantilla i afirma que la venda del club segueix sense tancar-se. El final fatal, més a prop

Joan Oliver ha donat explicacions aquest migdia sobre la situació del CF Reus i, malauradament, no hi ha bones notícies. El màxim mandatari roig-i-negre ha fet marxa enrere i s’ha desdit del missatge que va transmetre al vestidor el passat 20 de desembre. Dijous de la setmana passada, Oliver va assegurar al vestidor que el club estava venut al 99’9%, paraules textuals segons testimonis de la conversa. Ara, una setmana després, es desdiu davant dels mitjans de comunicació i Oliver no aporta cap solució ferma. Paraules i més paraules durant una hora i mitja llarga de compareixença de premsa que no convenç ningú i que no aporta un futur clar ni optimista per a l’entitat roig-i-negra.

 

Oliver carrega contra els jugadors per denunciar

Joan Oliver ha volgut deixar clar que la situació que viu actualment el club és culpa dels jugadors. Segons el mandatari ganxet, les denúncies no haurien estat necessàries si s’hagués acceptat els diners que oferia LaLiga: «Al nostre entendre les demandes no calien. La Comissió Paritària de l’AFE i LaLiga va decidir que els jugadors tenien dret a rescindir el contracte i això fa que sigui més difícil seguir treballant. Si hem arribat a aquesta situació és perquè els jugadors van optar per denunciar». En cas d’haver acceptat els diners, el CF Reus tenia moltes possibilitats d’acabar descendint de categoria als despatxos per l’expedient obert per l’estament de Javier Tebas, fet que creu que Oliver creu que no passarà si el club canvia de propietaris: «La meva sensació és que si arriben nous propietaris, el descens no es produirà. És la meva sensació, ningú sap que passarà».

 

Imatges de les pintades contra el mandatari roig-i-negre, a l'Estadi Municipal
Imatges de les pintades contra el mandatari roig-i-negre, a l'Estadi Municipal | Laia Solanellas

Mantenir el club viu a tota costa

Aquest és l’objectiu de l’actual CF Reus. L’entitat té garantida la seva presència en la competició els pròxims mesos (i fins a mitjans de març si es tornen a acumular tres mesos sense pagar) perquè disposa actualment de dotze futbolistes en plantilla, xifra que es reduirà a deu si Jesús Olmo i David Querol acaben cobrant les mensualitats pendents. Oliver ha reconegut que treballarà per poder pagar aquests jugadors abans del 8 de gener, data límit, tot i que també ha deixat clar que «no puc garantir a ningú que pugui cobrar, per desgràcia. Els diners dels onze jugadors als quals s’ha pagat venen de fonts personals». Aquesta situació s’allarga als onze jugadors que actualment estan al corrent de pagament. Oliver no pot garantir que el pròxim 10 de gener la plantilla cobri la mensualitat del mes de desembre tot i que afirma que les opcions de venda del club segueixen vives. Vives però no tancades i a l’espera que algú decideixi apostar per una entitat en descomposició.

Amb aquest panorama, la plantilla tornarà als entrenaments el pròxim dimecres 2 de gener per començar la preparació del partit contra el Málaga, un matx que a hores d’ara podria penjar d’un fil perquè la ferma intenció del vestidor és plantar-se davant la pèssima situació esportiva. L’equip ara el formen dotze jugadors professionals i les cinc baixes patides podran ser substituïdes amb jugadors del filial, el CF Reus B Cambrils. Així i tot, el rendiment sobre la gespa es veurà clarament afectat. L’equip jugarà però no podrà competir al mateix nivell que els seus rivals.

 

Joan Oliver, durant la roda de premsa d'avui dissabte, 29 de desembre
Joan Oliver, durant la roda de premsa d'avui dissabte, 29 de desembre | Laia Solanellas

Una de drets i una altra d’obligacions

Quan Oliver ha estat qüestionat per la mala maror en el vestidor envers la seva figura, el màxim mandatari ganxet s’ha acollit als vincles contractuals que actualment estan al corrent de pagament. Oliver ha recordat que ara els jugadors tenen unes obligacions que han de complir, tot i que s’ha mostrat inflexible en la possible petició dels actuals jugadors per sortir del club aquest mercat d’hivern: «No tenim cap interès en que ningú estigui aquí en contra de la seva voluntat sempre i quan la seva sortida no posi en risc la continuïtat del club. Hi ha un contracte que diu el que diu i el que no farem és deixar sortir algú si no tenim la garantia que podrà ser substituït per un altre i que no ens deixi en una posició que ens impedeixi competir», ha afirmat Oliver.

Oliver no marxarà fins que trobi una solució

Joan Oliver no tocarà el dos. L’empresari barceloní té clar que no deixarà el CF Reus fins que no trobi una solució a la qüestió econòmica: «Estic treballant des de fa mesos per vendre el club, no tinc cap interés personal en mantenir-me aquí, només un interès sentimental. No canviaré l’ordre: no fotré el camp deixant una situació molt greu, la meva responsabilitat és resoldre-ho». Una solució que té un preu mínim: els quelcom més de cinc milions d’euros de deute que té el club: «El club té un deute de més de cinc milions, a partir d’aquí tot és negociable. El que no val és dir que un tercer posi 1,5 milions i després ja veuré». Un Oliver que ha arribat a confirmar que podria acabar regalant les seves accions sempre i quan aquell qui arribi solucioni totalment el problema econòmic de l’entitat.

 

Mig centenar de persones s'ha concentrat a l'exterior de l'Estadi Municipal i han increpat un Joan Oliver al qual se li ha llançat un parell d'ous
Mig centenar de persones s'ha concentrat a l'exterior de l'Estadi Municipal i han increpat un Joan Oliver al qual se li ha llançat un parell d'ous | Laia Solanellas

Joan Oliver ha tractat moltes altres qüestions. La relació xinesa i la possible influència en la crisi roig-i-negra, la figura de Xavier Llastarri, un missatge per a l’afició, el cas de Tito, la importància de Xavi Bartolo en els darrers mesos i molts altres temes que pots recuperar en el vídeo de la llarga però poc aclaridora i esperançadora roda de premsa del propietari del CF Reus.