El Valls s’endú el derbi contra el Salou i el CBT és campió d’hivern

Victòria del Valls davant l’enratxat Salou mentre que l’Ibersol CBT es proclama campió d’hivern guanyant el sisè partit consecutiu

El millor bàsquet masculí al Camp de Tarragona ha començat l’any 2019 amb el màxim nombre de victòries possibles: dues. Tenint en compte el derbi entre el Valls i el Salou, l’únic triomf que no estava assegurat era el d’un Ibersol CBT que ha guanyat l’Esparreguera i ha tancat la primera volta de lliga en la primera posició de la classificació, proclamant-se així campió d’hivern.

El CB Valls s'ha endut el derbi davant el Salou | CB Valls

El derbi, pel Valls

El Club Bàsquet Valls s’ha endut el derbi tarragoní de la jornada després d’imposar-se per 73 a 71 davant el Salou. L’encontre ha tingut en els dos primers quarts al Valls com a dominador. El conjunt de Francesc Canals ha acabat el primer quart del matx imposant-se per 22 a 17, mentre que ha empatat en el segon joc (17-17) i ha vist com perdia el tercer quart (13-19), fet que l’ha deixat per sota en el marcador per un únic punt (52-53). El Salou, que arribava al matx amb quatre victòries consecutives a l’espatlla, ha vist com el duel s’escapava en els darrers deu minuts de partit amb un parcial advers de 21 a 18, registre que ha provocat el definitiu 73-71.

Per part vallenca, que suma la segona victòria consecutiva, el màxim anotador ha estat Oriol Besora amb catorze punts mentre que el jugador millor valorat ha resultat Alejandro Alba amb 20 punts. Als salouencs han destacat Eloi Galofre amb setze punts anotats i Marc Ollé amb dinou punts de valoració. Amb aquest resultat, el Valls s’alça fins a la desena plaça amb un balanç de sis triomfs i set derrotes, idèntic bagatge que el d’un Salou que és novè.

El CBT s'ha proclamat campió d'hivern després de guanyar l'Esparreguera | CBT

L’Ibersol CBT, campió d’hivern

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha aconseguit posar punt final a la primera volta de lliga fregant la perfecció després d’imposar-se per 85 a 81 l’Esparreguera, equip amb la millor ratxa del torneig que visitava el Pavelló del Serrallo amb el repte d’amargar als tarragonins el retorn a la competició. Els blaus han anat sempre per davant en el marcador després de ser superiors al seu rival en els tres primers quarts del matx. Els bons primers 30 minuts han assegurat el triomf tot i que en els darrers deu s’ha perdut amb claredat i es podria haver patit més del desitjat.

El primer quart ha acabat amb un parcial de 23-18 mentre que el segon la diferència ha estat de tres punts (21-18), mateix avantatge que en el tercer (20-17). El 21-28 en el darrer quart no ha impedit la sisena victòria blava, conjunt on han destacat Ferran Torres amb 21 punts anotats i David Fernández amb 29 punts de valoració. D’aquesta manera, i sense haver d’esperar a la resta de marcadors, l’Ibersol CBT s’ha proclamat campió d’hivern en el grup C-A de la Lliga EBA.