El Mataró no ha pogut aturar el joc tarragoní

El CBT no falla i el Salou no pot ajudar un Valls que es complica la permanència

El CBT guanya a Martorell i defensa la primera posició de la lliga. El Valls perd de 28 punts davant l’Olivar i el Salou cau contra el Flanigan Calvià

El CBT ha sumat la 19a victòria de la temporada | Mataró Parc Boet

Agredolça jornada la 23a de la Lliga EBA per als tres representants del Camp de Tarragona. L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha sumat una important victòria (68-91) a la pista de Mataró Parc Boet, conservant així la primera plaça de la lliga una setmana més. Les notes negatives són les d’un Club Bàsquet Valls que ha perdut contundentment per 75 a 103 contra l’Olivar, derrota que combinada amb l’ensopegada del Club Bàsquet Salou a la pista del Flanigan Calvià (74-63) apropa el descens al conjunt de l’Alt Camp.

El CBT no falla

L’Ibersol CBT no ha fallat en el seu compromís a la pista del Mataró Parc Boet i ha sumat un important triomf per 68 a 91 que li permet conservar la primera posició en solitari de la lliga una setmana més quan ja només falten tres partits per al final de la fase regular de la competició. Els homes dirigits per Berni Álvarez, decidits a ser campions per ascendir de forma directa a la LEB Plata, van començar a decantar el matx en uns deu primers minuts pletòrics on van ser capaços d’anotar 32 punts. El 18-32 del primer quart deixaria pas a un segon joc on els mataronins reaccionarien, tot i que no de forma massa contundent (23-18). El 41-50 al descans s’ampliaria en el tercer quart fins a un 53-72 que augmentaria al definitiu 68-91 final.

Els 24 punts anotats per Ferran Torres i els 33 de valoració del jugador cebetista l’han convertit en el MVP del matx, consolidant la grandíssima temporada que està quallant el pivot de l’Hospitalet de l’Infant. Aquest triomf deixa el CBT líder amb 19 victòries i quatre derrotes. A l’espera del matx entre el Quart i el Castellbisbal, els de Berni Álvarez treuen dos partits d’avantatge al segon de la lliga: l’Igualada.

Derrota del Valls per 28 punts

El CB Valls ha perdut per 75 a 103 contra l’Anagan Olivar, resultat que combinat amb el triomf del Calvià davant el Salou, complica una mica la permanència directa en la categoria. Els vallencs van començar a mastegar la derrota en el primer quart, quan els aragonesos van ser capaços d’anotar 33 punts per només divuit del bàndol local. Els de l’Alt Camp semblaven reaccionar en el segon quart, tot i que el triomf parcial va resultar molt curt (20-18).

Després del descans, el poderós atac de l’Olivar només va fer una cosa: ampliar l’avantatge visitant. El 16-21 del tercer joc i el 21-31 del darrer quart van provocar el 75-103 final al marcador. Els 20 punts de Josep Solé van ajudar en els 22 punts de valoració obtinguts, convertint-lo en el jugador més decisiu dels de Jordi Balaguer. D’aquesta manera, els vallencs són onzens amb vuit victòries, dues més que el Calvià, primer equip que jugaria la promoció de descens. Queden tres partits de lliga i el marge s’ha reduït aquesta setmana.

El Salou no ha pogut ajudar el Valls
Onzena derrota del Salou aquesta temporada | FLanigan Calvià

El Salou no pot ajudar el Valls

El CB Salou no ha pogut donar un cop de mà al Valls i ha perdut el seu partit davant el Flanigan Calvià per 74 a 63. Els de la Costa Daurada han estat clarament superats pels balears després d’uns dos primers quarts que han fet inútil la reacció final. El Calvià començava endollat l’encontre i s’imposava per quatre punts en el primer quart (16-12) però trencava el marcador en el segon joc. Un parcial de 25 a 9 deixava un contundent 41-21 a l’electrònic, diferència de vint punts que el Salou no ha pogut capgirar en els últims vint minuts de partit. El 20-18 favorable als locals en el tercer joc i el 13-24 per als salouencs en els darrers deu minuts d’encontre han estat insuficients per sumar el triomf.

Els disset punts anotats per Jamal Barksdale, factor que li ha permès tenir disset punts de valoració, han provocat que el nord-americà hagi estat el jugador més destacat dels de Jesús Muñiz. Amb aquesta ensopegada, l’onzena de la temporada, el Club Bàsquet Salou queda en la setena plaça de forma provisional i el Calvià es posa a només dos triomfs de sortir del descens.