Foto de família del campió del Grup C-A de la Lliga EBA 2018-2019

El CBT es proclama campió i el Valls se salva per la porta gran

El triomf del CBT i del Valls provoquen que ambdós equips compleixin amb els seus objectius abans de la darrera jornada. El Salou pateix una derrota sense importància

Foto de família del campió del Grup C-A de la Lliga EBA 2018-2019 | JC Borrachero

La penúltima jornada de la Lliga EBA ha deixat sobre la taula les dues notícies que feia temps que s’esperaven: l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona s’ha proclamat campió de la fase de grups i el Club Bàsquet Valls ha assolit la permanència total després de guanyar. El Club Bàsquet Salou, que no es jugava res més que no ampliar la mala ratxa de resultats, ha punxat a la pista de l’Igualada.

El CBT, campió

L’Ibersol CBT no ha fallat en la cita més important de la temporada i ha guanyat l’Anagan Olivar per 76 a 62, confirmant així el títol de campions de la fase regular en el grup C-A de la Lliga EBA. Els tarragonins s’asseguren acabar la campanya la pròxima setmana en la primera plaça, fet que els classificarà per a la ‘Final a Quatre’ per ascendir a la LEB Plata per enfrontar-se contra el segon del Grup C-B. Per a què això s’hagi convertit en una realitat, els blaus han hagut de remar contra corrent per guanyar avui. L’Olivar, el millor atac de la lliga però també la segona pitjor defensa, ha començat el matx sorprenent els de Berni Álvarez en el primer quart gràcies al 13-17 a favor dels aragonesos.

L'Olivar, en acció davant el CBT
L'Olivar, en acció davant el CBT | JC Borrachero

El segon temps també ha estat favorable a l’Olivar, encara que únicament hagi estat per un punt (19-20) que ha deixat un neguitós 32-37 a l’electrònic. No ha estat fins al tercer quart quan el posterior campió ha despertat i ha esclafat el seu rival. Un parcial de 24 a 9 ha capgirat el marcador fins a un 56 a 46. Deu punts de diferència que s’acabarien per ampliar en el darrer joc amb un 20 a 16 que ha fet pujar al marcador el definitiu 76-62 que dona el campionat de lliga al conjunt tarragoní.

El Valls, salvat amb contundència

Més enllà del campionat del CBT, la gran notícia del cap de setmana per al bàsquet local és la permanència a la Lliga EBA del CB Valls després del triomf dels de l’Alt Camp per 82 a 50 davant el Cornellà. Els barcelonins no han estat rival en cap moment després d’encertar el matx sent atropellat per un Valls que ha acabat els primers deu minuts dominant per 20 a 7. El segon quart ha mantingut aquesta tònica amb un 23-12 parcial que ha deixat un dur 43-19 a l’electrònic. L’equip de Jordi Balaguer, que avui no competia al Pavelló Joana Ballart, ha vist com el Pavelló Xavi Tondo rebia el suport del seu públic.

El Valls celebrant la permanència
Foto de família del CB Valls celebrant la permanència en el Pavelló Xavi Tondo | CB Valls

Aquest, el primer triomf com a local amb el nou tècnic, s’ha acabat confirmant amb un nou parcial contundent en el tercer quart (17-9) que ha deixat un 60-28 que els visitants únicament podrien maquillar empatant el darrer quart (22-22) per deixar el 82-50 en el marcador final. El triomf ja donava la permanència matemàtica al Valls independentment d’allò que fes el Calvià, un Calvià que ha caigut derrotat per 86 a 88 contra el Mataró Feimat i que ha confirmat així que jugarà la promoció per evitar el descens de categoria.

El Salou, derrota intranscendent

L’únic equip del Camp de Tarragona que no es jugava res en aquesta penúltima jornada de lliga era un Club Bàsquet Salou que ha caigut derrotat a la pista de l’Igualada per 75 a 66. Els de la Costa Daurada no han pogut evitar la quarta derrota consecutiva en un matx que començaven amb bon peu. Els primers deu minuts d’encontre es decantaven per als de Jesús Muñiz amb un 16 a 19. El resultat, que ha sorprès al públic d’un equip que lluita per conservar la segona plaça que dona accés al playoff d’ascens, ha estat capgirat abans del descans gràcies a un parcial de 26 a 13, moment on l’encontre s’ha decantat cap a un bàndol per a no tornar.

El Salou ha caigut davant l'Igualada
El Salou ha caigut davant l'Igualada | CB Igualada

El 42-32 en el temps de descans passaria a ser un 61-45 en el final del tercer quart i el definitiu 75-66 gràcies al darrer triomf parcial salouenc (14-21). Jamal Barksdale amb 21 punts i 27 de valoració ha estat el jugador més valorat d’un Salou que cau a la vuitena posició amb un balanç de dotze triomfs i tretze ensopegades, sent aquesta la quarta consecutiva.