El CBT i el Salou tanquen la temporada guanyant

El CBT guanya el darrer partit a Esparreguera i el Salou s’endú el derbi davant el Valls. Es tanca la fase regular de la Lliga EBA i arriba el moment del playoff d’ascens

Imatge de l'Esparreguera-CBT
El CBT ha sumat la 22a victòria de la temporada a la Lliga EBA | CBT

La fase regular de la Lliga EBA 2018-2019 ha abaixat el teló aquest dissabte amb dues victòries i una derrota per als tres representants del Camp de Tarragona, el millor balanç possible tenint en compte que hi havia un duel entre veïns amb el Salou-Valls que s’ha acabat emportant els de la Costa Daurada per 79 a 75. Pel que fa a l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, els de Berni Álvarez han guanyat a la pista de l’Esparreguera per 68 a 79 tot i que no es jugaven res més que la 22a victòria de la campanya.

El CBT acaba amb triomf la fase regular

L’Ibersol CBT ha complert amb els pronòstics com a campió de lliga i ha guanyat el darrer encontre de la fase regular del torneig després d’imposar-se per 68 a 79. Els tarragonins, que no negaven tenir el cap situat en el playoff de forma inconscient, han sumat la 22a victòria de la campanya després d’un encontre que han començat a encarrilar des del primer quart. Els de Berni Álvarez han saltat a la pista concentrats, imposant-se en els primers deu minuts de joc per un seriós i meritós 16-21. Abans del descans, els locals millorarien la seva versió retallant tres punts la distància a l’electrònic (42-44). Després del descans, ambdós conjunts han neutralitzat els seus encerts amb un 20-20 parcial i quan semblava que el matx donaria emoció, el CBT ha etzibat un cop de puny sobre la taula amb el 6-15 del darrer quart que ha deixat el 68-79 definitiu.

Adrià Duch, amb dinou punts, ha estat el màxim anotador d’un CBT que ha tingut en Ferran Torres el jugador més decisiu gràcies als 22 punts de valoració. Per part local, l’Esparreguera ha vist en Dani Fontanals el jugador més encertat de cara a cistella amb 20 punts, registres que li han permès tenir els 14 punts de valoració, el més ben valorat del seu equip. D’aquesta manera, els tarragonins tanquen la fase regular de la Lliga EBA sent primers amb 22 victòries i només quatre derrotes i ja pensen en el duel contra el Sant Adrià en el playoff d’ascens que es disputarà el pròxim cap de setmana a Lleida.

Alegria final per a la gran campanya salouenca

El Salou ha posat punt final a la seva primera temporada a la Lliga EBA amb un triomf davant el Valls per 79 a 75. Els de la Costa Daurada acaben la temporada del debut en una molt meritosa setena plaça amb un balanç equilibrat de tretze triomfs i tretze derrotes. La darrera alegria ha arribat en un duel que han començat a encarrilar en un molt encertat primer quart. Els jugadors dirigits per Jesús Muñiz han superat els de Jordi Balaguer en els primers deu minuts per 26 a 20. Els vallencs han buscat la reacció i han trobat una part d’aquesta guanyant el segon parcial per 20 a 22, marcador insuficient per posar-se per davant en el descans.

Després de la represa, el Salou ha tornat a guanyar, en aquesta ocasió per cinc punts, deixant un emocionant 69-60 que, tot i que els de l’Alt Camp han pogut maquillar amb un 10-15 en el darrer quart, ha estat insuficient per capgirar el marcador i donar una darrera victòria al seu equip. D’aquesta manera el Salou acaba la lliga setè mentre que el Valls ho fa onzè amb un balanç de nou victòries i disset derrotes. Ambdós conjunts abaixen el teló de la campanya 2018-2019 i comencen a preparar el repte 2019-2020.