El CBT i el Salou segueixen en ratxa mentre que el Valls perd

L’Ibersol CBT guanya el setè partit seguit, el Salou suma la cinquena victòria en sis jornades però el Valls no pot guanyar el tercer duel seguit

El bàsquet del Camp de Tarragona tanca la jornada amb dos triomfs i una derrota | Joan Alfons López

Una de freda i dues de calentes en la jornada 14 del grup C-A de la Lliga EBA de bàsquet. Els millors equips masculins del bàsquet del Camp de Tarragona no han pogut sumar una tripleta de victòries després que el Valls hagi perdut contra el Martorell per 68 a 71. Pel que fa a l’Ibersol CBT i el Salou, ambdós han vençut en els seus duels. Els tarragonins contra el Cornellà (71-66) i els salouencs contra el Castellbisbal (58-67).

El líder no afluixa

L’Ibersol CBT ha sumat la setena victòria consecutiva després d’imposar-se per 71 a 66 al Cornellà. El duel ha començat ben de cara pels homes entrenats per Berni Álvarez gràcies a un primer quart molt favorable (25-14). Els segons deu minuts han caigut del bàndol visitant (9-16) mentre que la igualtat ha estat la tònica en la resta del matx. El tercer temps ha estat pels blaus (15-14) mentre que el darrer ha acabat en empat (22-22). Ferran Torres amb setze punts anotats i David Fernández amb 29 de valoració han estat els homes més destacats del conjunt cebetista. A l’espera de la finalització de la jornada, l’Ibersol CBT és líder amb un balanç de dotze victòries i dues derrotes i té un coixí de dos partits de diferència respecte al segon, un Igualada que pot ser superat demà si el Quart guanya el seu encontre.

El Salou torna al triomf

Després de l’ensopegada en el derbi contra el Valls, el Club Bàsquet Salou ha buscat ràpidament el triomf i l’ha trobat després d’imposar-se per 58 a 67 a la pista del Castellbisbal. Els homes dirigits per Jesús Muñiz s’han endut el triomf gràcies al primer i tercer quart. El 14-23 favorable als de la Costa Daurada en els primers deu minuts ha permès gestionar l’avantatge en l’electrònic després que els locals hagin quallat un parcial favorable (17-11) en el segon joc. Un 10-18 després del descans posava molt coll avall un triomf que no s’ha mogut tot i que s’ha perdut en els darrers deu minuts de partit per 17 a 15. Els 24 punts de Jamal Barksdale i els 19 de valoració obtinguts per Marc Ollé han permès un triomf que és el cinquè en els darrers sis encontres per un Salou que puja provisionalment a la setena posició amb un balanç de set victòries i set derrotes.

El Valls no pot sumar el tercer triomf seguit

La nota negativa de la jornada ha arribat després de la derrota del Club Bàsquet Valls al Pavelló Joana Ballart davant el Martorell (68-71). Els de l’Alt Camp ha disputat un matx extremadament igualat que s’ha decidit per detalls mínims. El primer quart ha caigut de part local per un 19 a 17, mentre que el segon ha acabat amb un triomf mínim dels vallencs (20-19). Malauradament per als interessos dels homes entrenats per Francesc Canals, els tres punts favorables han estat insuficients per mantenir el triomf en un tercer joc perdut (12-17) i un darrer molt igualat (17-18). Els dotze punts de Josep Juan Miguel i els 21 de valoració d’Alejandro Alba han estat la nota positiva d’un Valls que baixa fins a la desena posició amb un balanç de sis triomfs i vuit derrotes.