El CBT guanya i el Salou i el Valls ensopeguen en la jornada 16 de la Lliga EBA

Els tarragonins defensen el lideratge en solitari, mentre que el Valls i el Salou perden en una jornada més freda que calenta

Una victòria i dues derrotes, el balanç de la jornada | Joan Alfons López

Dues derrotes i una victòria. Aquest és el balanç de la setzena jornada de lliga del grup C-A de la Lliga EBA. Qui ha sortit triomfador ha estat l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona després d’imposar-se al CB Martorell en el Pavelló del Serrallo. D’altra banda, el Valls ha caigut al Joana Ballart contra el Calvià i el Salou ha sortit derrotat de la pista del Quart.

El CBT torna al camí del triomf

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona tanca la jornada amb un triomf després d’imposar-se per 92 a 68 al Club Bàsquet Martorell. Els homes entrenats per Berni Ávarez van dominar el matx de principi a final, enduent-se els quatre quarts i sumant un contundent triomf. Els primers deu minuts van ser els més ajustats (18-16) mentre que els segons van resultar els més desequilibrats (25-15). El 21-16 del tercer joc i el 28-21 del darrer van confirmar una contundent victòria que fa tornar als blaus al camí de les alegries. Ferran Torres amb 29 punts i 34 de valoració es va endur el cartell de MVP de l’encontre per a un CBT que ha aconseguit la tretzena victòria de la campanya.

El Valls ensopega contra el Calvià

El Club Bàsquet Valls de Francesc Canals no ha pogut sumar un triomf després de caure per 59 a 73 contra el Flanigan Calvià al Pavelló Joana Ballart. Els de l’Alt Camp han començat el duel dominant el primer quart (21-19) però s’han vist superats per deu punts de distància abans del descans (16-26). Els vallencs han desaparegut de la pista i els balears s’han endut la victòria final, deixant el CB Valls a la desena plaça amb un balanç de sis victòries i deu derrotes. Josep Joan Miguel amb 13 punts anotats i Jame Edwards amb 16 de valoració han estat els jugadors locals més destacats.

El Salou cau contra el segon

El Club Bàsquet Salou ha tornat a patir una derrota, la segona dels darrers vuit encontres, després de caure per 76 a 66 a la pista del Club Bàsquet Quart. Els de la Costa Daurada visitaven la pista del segon classificat i tenien molt complicat extreure quelcom positiu. Tot i la dificultat teòrica, els salouencs han plantat cara en els primers deu minuts de duel, acabant el primer quart en empat (18-18). El matx ha començat a trencar-se en el segon joc, quan els locals s’han imposat per un parcial de 20 a 14. Els locals han sentenciat l’enfrontament en el tercer quart amb un 23-14 que ha fet impossible la reacció dels de Jesús Muñiz en el darrer quart (15-20). Jamal Barksdale i Eloi Galofre amb 16 punts han estat els màxims anotadors.