El Calvià ha estat a punt de provocar la segona derrota de la temporada com a local

Victòria d’infart del CBT i derrotes del Valls i del Salou

Jornada de contrastos al grup C de la Lliga EBA amb una victòria ‘in extremis’ del CBT i dues derrotes: una ajustada del Valls i una escandalosa del Salou

El CBT ha estat a punt de perdre contra el Flanigan Calvià | CBT

La jornada 18 de la Lliga EBA deixa diferents sensacions per a l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, per al Club Bàsquet Valls i per al Club Bàsquet Salou. Els tarragonins han guanyat per 81 a 80 el Calvià amb un encertat llançament de Dani Tugores en els darrers segons, mentre que el Valls ha perdut contra l’Igualada enfonsant-se després del descans i el Salou ha sortit escaldat de la pista de l’Esparreguera.

Nova victòria d’infart del CBT

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha tornat a necessitar de l’encert en els darrers segons de partit per sumar una nova victòria que permet el conjunt blau defensar amb èxit la primera posició en solitari de la Lliga EBA. Els blaus s’han imposat aquest migdia per 81 a 80 al Flanigan Calvià amb un llançament de Dani Tugores que ha capgirat el marcador en el darrer segon d’encontre. Els balears, que havien guanyat els tres darrers partits, arribaven a Tarragona amb el repte d’enganyar un CBT que veia com el tercer per la cua volia tornar amb el triomf cap a les Illes Balears. Després d’acabar els primers deu minuts amb un 22-21 en l’electrònic, la igualtat ha seguit manant en el marcador, provocant un 44-40 al descans. L’equilibri ha estat la tònica dominant fins que un triple visitant a 44 segons del final deixava un perillós 76-78 en el marcador. Dani Tugores, amb un triple i un llançament de dos en els darrers instants de partit, permetia al CBT sumar la quinzena victòria de la temporada.

El Salou surt escaldat d’Esparreguera

El Club Bàsquet Salou ha sortit durament derrotat de la pista del CB Esparreguera després de caure per un contundent 84 a 46. Els salouencs no van estar a l’altura del rival en cap moment, perdent els quatre quarts amb molta claredat. Els primers 10 minuts van finalitzar amb un premonitori 27 a 13 que s’ampliaria a un 45-28 al descans. Després de la represa, els jugadors dirigits per Jesús Muñiz mantindrien el baix nivell de joc caient en un pèssim tercer joc on només van poder anotar vuit punts (17-8) i sent superats en el darrer per 22 a 10. Jamal Barksdale va ser el jugador més destacats dels salouencs, tot i que els registres van ser pobres: 13 punts anotats i només vuit de valoració. Aquesta derrota deixa el Salou a la vuitena plaça amb un balanç de nou victòries i nou derrotes.

El Valls s’ensorra després del descans

Jordi Balaguer no va poder estrenar-se com a tècnic vallenc al Pavelló Joana Ballart amb victòria després de caure per 75 a 79 davant l’Igualada. Els de l’Alt Camp van caure tot i que van arribar al descans amb un contundent 50 a 32 favorable. El primer quart va finalitzar amb un 24 a 15 mentre que el segon va ser igual de contundent amb un 26 a 17 favorable als locals. Malauradament el ritme no va poder ser sostingut pels vallencs i el tercer quart, amb derrota parcial per 10 a 21, va ser el preludi del desastre. El 15 a 26 final a favor dels igualadins va propiciar la remuntada visitant, fent pujar al marcador el 75 a 79 final. James Edwards, amb setze punts anotats i 13 de valoració, va ser el jugador més destacat d’un Valls que es queda a la desena posició amb un balanç de set victòries i onze derrotes.