El CBT s'emporta el derbi davant el Salou i el Valls perd

L'Ibersol CBT guanya de 22 punts el CB Salou i suma el segon triomf en dos partits. El Valls perd contra el Mataró el primer encontre de la campanya

Llançament a cistella del CBT davant el Salou
Llançament a cistella del CBT davant el Salou | JC Borrachero

L'Ibersol CBT és el clar vencedor de la jornada a la Lliga EBA després que els blaus s'hagin imposat per  77 a 55 al Club Bàsquet Salou  en el primer duel territorial del Camp de Tarragona al Grup C-A de la Lliga EBA 2018-2019. El conjunt dirigit per Berni Álvarez s'ha emportat el segon triomf de la campanya i, de forma provisional, ocupen la primera posició del torneig. Caldrà esperar als partits del Quart, Mataró Parc i Salt per saber si acabarà avui diumenge com a líder de la taula.

Un únic color en el derbi: el blau

L'Ibersol CBT ha estat el just vencedor en el derbi davant el CB Salou. Els tarragonins han estat superiors al seu rival en totes les facetes del joc i en tres dels quatre quarts de l'encontre. Els primers minuts de l'encontre, amb un parcial de 9 a 0 pels cebetistes, ja era un presagi d'allò que podia succeir sobre la pista. Tot i que el Salou ha reaccionat i s'ha situat amb un 14-10, el primer tram del matx ha acabat amb un favorable 22 a 13 pels de Berni Álvarez.

El segon quart ha mantingut la mateixa tònica amb un 22-15 que deixava un 44 a 28 en l'electrònic. El Salou ha millorat la seva versió en el tercer quart, perdent-lo només de sis punts (17-11) i, tot i que no ha servit de res, ha quallat la millor imatge en el darrer temps empatant (16-16) per deixar el definitiu 77-55 en el marcador. El blau Ferran Torres ha estat escollit el millor jugador del partit amb 24 punts de valoració mentre que Gerard Santiago per part salouenca ha estat el millor amb 14 punts de valoració.

Primera derrota del Valls

Mateixa fortuna que el Salou ha patit el Club Bàsquet Valls. Els de l'Alt Camp han perdut de forma contundent (52-82) contra el Mataró-Feimat. Els vallencs han estat inferiors al seu rival al llarg dels quatre quarts, perdent el primer per vuit punts, el segon per set, el tercer per set i el darrer novament per vuit. L'equip dirigit per Francesc Canals no ha pogut evitar l'ensopegada, derrota que és la primera de la temporada després de vèncer en el matx inicial de la setmana passada.

La pròxima cita dels tres representants del Camp de Tarragona a la Lliga EBA serà dissabte vinent a les 16.30 hores amb un Calvià-Valls i a les 18.00 hores amb un Martorell-Ibersol CBT. Diumenge 7 d'octubre serà el torn del Salou rebent la visita del Quart a les 18.00 hores.