El CBT segueix líder en solitari

El CBT no falla però el Valls i el Salou cauen durament derrotats

L’Ibersol CBT supera el Castellbisbal i defensa el lideratge en solitari. El Valls i el Salou cauen contra el Quart i el Mataró Feimat

El CBT segueix líder en solitari | cbt

Una victòria i dues derrotes ha estat el balanç de la jornada 22 de la Lliga EBA, la cinquena abans d’acabar la fase regular. L’alegria l’ha deixat un Ibersol Club Bàsquet Tarragona que no ha fallat davant el Castellbisbal mentre que les decepcions arriben d’un salvat Club Bàsquet Salou davant el Mataró Feimat i d’un Valls que ha caigut a la pista del Quart i veu com el playoff de descens està a tres partits quan falten quatre pel final de la competició.

El CBT no falla

L’Ibersol CBT no ha deixat marge a la sorpresa i s’ha endut el triomf davant el Castellbisbal. Els tarragonins s’han imposat per 73 a 54 a un rival que ha patit així la dissetena derrota consecutiva. El duel ha portat el color blau des d’un bon inici. Els homes dirigits per Berni Álvarez han guanyat el primer parcial per 21 a 10 i la resta del matx ha anat coll avall. El 17 a 13 del segon quart era el preludi de la definitiva superioritat blava en el tercer joc amb un 22 a 13 que deixava un dur 60 a 36 que els barcelonins acabarien maquillant amb un triomf parcial en els últims deu minuts de partit per 13 a 18. Els locals Adrià Duch i Ferran Torres, amb tretze punts cadascú, han estat els màxims anotadors mentre que Torres ha estat el jugador més valorat amb 20 punts. Aquest triomf arriba combinat d’una derrota de l’Igualada a la pista de l’Olivar (76-75) i una victòria del Quart davant el Valls (70-50), fet que deixa el CBT líder en solitari a la lliga amb divuit victòries, una més que el segon classificat (Quart).

Clara derrota del Salou

El Club Bàsquet Salou ha patit la desena derrota de la temporada després de perdre per 54 a 78 davant el Mataró Feimat. L’encontre ha quedat fortament marcat pel primer i pel tercer quart, trams del matx on els de la Costa Daurada han competit per sota del seu rival. Els salouencs han iniciat el matx perdent per 11 a 22, fet que ha provocat que l’empat a 19 parcial abans del descans no hagi aportat res positiu a l’electrònic. Un nou pèssim retorn a la pista amb un parcial de 10 a 23 ha sentenciat un encontre que ha acabat amb el 54-78 definitiu. Gerard Santiago, amb divuit punts anotats i 20 de valoració, ha estat el jugador més important dels locals mentre que els 20 punts anotats i els 25 de valoració del visitant Jordi Juanola ha decantat el matx. Amb aquest resultat, el Salou segueix setè amb dotze victòries.

El Valls no pot amb el Quart

El Club Bàsquet Valls ha caigut derrotat a la pista del Club Bàsquet Quart per vint punts de diferència (70-50). Els de l’Alt Camp han buscat la victòria en una de les pistes més dures del campionat i, de retruc, ajudar l’Ibersol CBT a mantenir el lideratge a dos partits de distància del segon. Els homes dirigits per Jordi Balaguer han estat contundentment superats en els primers tres quarts, caient per 19 a 10 en el primer, per 24 a 11 en el segon i 21 a 11 en el tercer, deixant el marcador amb un dur 64 a 32 que només ha pogut ser maquillat amb el definitiu 70 a 50. El visitant Alejandro Alba, amb deu punts anotats i 18 de valoració, ha estat el jugador més destacat dels vallencs, mentre que Raphael Dos Santos ha estat el jugador més determinant dels gironins amb 17 dianes. Amb aquest resultat, el CB Valls se situa onzè amb vuit victòries, sent el primer equip que evitaria la disputa del ‘play out’.