El CBT ja és de playoff i el Valls es complica de mala manera la permanència

El CBT guanya a la pista del Quart i s’assegura un lloc en la ‘Final Four’ per ascendir a la LEB Plata. El Valls perd després de tenir la permanència a tocar

La plantilla del CBT celebra amb l'afició la classificació per al playoff d'ascens | CBT

La fase regular de la Lliga EBA s’aproxima al seu final i cada partit comença a resultar decisiu. Com, per exemple, el triomf d’un Ibersol Club Bàsquet Tarragona que ha guanyat a la pista del Quart (61-62) i ha certificat matemàticament el seu bitllet per jugar la Final a Quatre per ascendir a la LEB Plata. L’altra cara de la moneda és per un Club Bàsquet Valls que ha caigut derrotat a la pista de l’Esparreguera (80-77)  quan tenia el triomf que li donava la permanència a tocar. Per acabar, el ja salvat Club Bàsquet Salou s’ha vist superat pel Salt (69-77), equip que abandona la cua de la taula.

El CBT ja és equip de playoff

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha guanyat a la pista del Club Bàsquet Quart per 61 a 62  i ha confirmat la seva participació en la promoció d’ascens a la LEB Plata gràcies a una cistella d’Adrià Duch en els darrers instants  del matx després d’una gran reacció gràcies a un triple de Pape Mbaye, un dels jugadors més destacats del matx. Els tarragonins visitaven el Quart amb el repte de guanyar i embutxacar-se el primer bitllet per al playoff. Els nervis existien en ambdós conjunts i s’ha notat en el primer quart, on el marcador s’ha decantat per la mínima per al conjunt local (14-13). Ha estat en el segon joc quan el CBT ha patit una davallada important, caient per nou punts de distància i deixant un preocupant 31-21 a l’electrònic.

Ha estat després de la represa quan l’equip dirigit per Berni Álvarez ha tornat a ratllar a un gran nivell, recuperant-se i tornant a equilibrar el marcador gràcies a un parcial de 13-22 que ha deixat un 44-43 d’infart quan només faltaven deu minuts per al final. Uns deus minuts on els blaus s’han imposat per dos punts, aconseguint capgirar per la mínima el marcador. Pape Mbaye, quan el marcador es trobava en un perillós 56-53, apareixia per equilibrar el matx i deixar el seu equip a només un punt de diferència quan faltaven 90 segons per al final. Adrià Duch, en el darrer minut, situava per davant al CBT i les importants intervencions de Pape amb 28 punts anotats i 34 de valoració han permès la victòria tarragonina i l’esclat d’alegria de tota l’expedició cebetista per assaborir i festejar la classificació per al playoff quan falten dues jornades per al final de la campanya.

El Salou, a celebrar la permanència virtual
El Club Bàsquet Salou ha patit una intranscendent | CB Salou

La necessitat del Salt s’imposa al Salou

El Club Bàsquet Salou ha perdut per 69 a 77 davant el Salt en un matx on la necessitat visitant ha passat per sobre  d’un conjunt que ja està salvat i que només lluita per aconseguir els millors resultats possibles sense res més a canvi que la satisfacció personal i col·lectiva. L’equip entrenat per Jesús Muñiz ha intentat endur-se el triomf, presentant un primer quart amb un engrescador 23 a 15 favorable. La pel·lícula ha començat a torçar-se en el segon quart, quan el Salt ha reaccionat i s’ha imposat per 6 a 17, deixant un desfavorable 29 a 32 en l’electrònic.

Lluny de reaccionar, el Salou ha vist com el Salt ha acabat enduent-se el triomf en els darrers dos quarts. En el tercer, els visitants s’han imposat per 17 a 21 i han elevat el marcador a un 46-53 que s’ha acabat convertint en un 69 a 77 al final del quart temps. El local Jamal Barksdale amb 29 punts anotats i 35 de valoració ha estat, sense cap mena de discussió, el jugador més encertat dels de la Costa Daurada. El Salou segueix setè a la taula, ara amb un balanç equilibrat de dotze victòries i dotze derrotes.

El Valls deixa escapar la permanència

El Club Bàsquet Valls ha deixat escapar una oportunitat d’or de segellar la permanència a la  Lliga EBAdesprés de deixar-se remuntar un marcador que tenia totalment dominat al final del tercer quart i acabar caient per 80 a 77 a la pista de l’Esparreguera. Els de l’Alt Camp guanyaven per disset punts de diferència quan faltaven deu minuts per al final de l’encontre però els de Jordi Balaguer van caure estrepitosament en el darrer joc per vint, fet que va provocar el triomf local. L’encontre s’iniciava amb la igualtat com a tònica dominant. Els locals acabaven els deu primers minuts amb un marcador favorable de 13 a 11 i no ha estat fins al segon quart quan el Valls ha colpejat la taula per imposar-se per 16 a 27, convertint el marcador al descans en un còmode 29 a 38.

El tercer quart ha servit per ampliar encara més la diferència en el marcador (52-69) i, sorprenentment, el Valls s’ha ensorrat en el tram definitiu de l’encontre. Els tarragonins han perdut amb duresa el parcial (28-8), deixant el 80 a 77 final que ha donat un triomf intranscendent a l’Esparreguera i provoca que el Valls segueixi sense segellar la salvació de forma directa pels seus mèrits. Els jugadors més destacats del Valls han estat Oriol Besora amb 21 punts anotats i Alejandro Alba, amb 23 de valoració. Amb aquest resultat, el Valls queda onzè amb vuit victòries i setze derrotes i veu com la victòria del Calvià a la pista del Martorell complica molt més una permanència que s’ha tingut a tocar i que ara podria mantenir-se en suspens fins a la darrera jornada.