L'històric CBT-Valls eclipsa la jornada tarragonina a la Lliga EBA

Els tarragonins i els vallencs es tornen a trobar, quasi catorze anys després, en un partit de lliga. El Salou rebrà el Martorell per tancar la jornada

4.984 dies. O, cosa que és equivalent a 13 anys, 7 mesos i 17 dies. Aquest és el temps que haurà passat entre el derbi CBT-Valls de dissabte al Pavelló del Serrallo respecte al darrer encontre de lliga entre tarragonins i vallencs. Han hagut de passar quasi tres lustres per a què uns i altres es retrobin sobre la pista en un duel del campionat de la regularitat. Aleshores va ser a la LEB Or i ara és a la Lliga EBA i amb la zona alta com a objectiu per a uns i com a repte per conservar per als altres.

L'Ibersol CBT es presenta a aquest matx sent el tercer a la classificació amb un balanç de cinc victòries i només dues derrotes mentre que el Valls arriba amb un balanç similar: quatre triomfs i tres derrotes. Els de l'Alt Camp arriben per sota a la classificació però amb la moral que ha donat la darrera victòria, mentre que els blaus encara paeixen la dolorosa derrota a Igualada per un únic punt de diferència. Ambdós conjunts estan instal·lats en la zona capdavantera de la taula però el CBT busca no despenjar-se de la primera plaça i el Valls intentarà aproximar-se al potent Igualada. Dissabte a les 19.00 hores al Pavelló del Serrallo i amb l'arbitratge de Lucas Rodríguez i Guillen Villaró, CBT i Valls reeditaran un encontre de fa quasi catorze anys.

El Salou, a guanyar un rival directe

El conjunt que dirigeix Jesús Muñiz rebrà diumenge a les 18.00 hores el Club Bàsquet Martorell al Pavelló Centre Salou amb l'objectiu de sumar un triomf que permetria tallar amb la dinàmica de dues derrotes consecutives que li permetrien tornar a somriure i superar els barcelonins a la classificació per intentar allunyar-se de les darreres posicions. Els salouencs, amb un balanç de dos triomfs i cinc derrotes, no volen allargar més el mal moment per mantenir-se en una zona tranquil·la que els impedeixi patir ben d'hora a la categoria. Xavier Girbal i Ricardo Jerez seran els encarregats de xiular l'encontre.