El Valls, única victòria del bàsquet tarragoní a la Lliga EBA

Els de l'Alt Camp sumen el segon triomf seguit com a local i s'apropen a la zona alta. El CBT perd per un punt i el Salou es queda a nou punts de remuntar

El Salou no ha pogut tornar a guanyar
El Salou no ha pogut tornar a guanyar | @AEBoetMataro

Jornada de contrastos al grup C-A de la Lliga EBA, lliga on competeixen el CB Tarragona, el CB Valls i el CB Salou. Els tarragonins van perdre a la pista del líder, els salouencs no van poder donar la sorpresa contra el Mataró Parc i l'única alegria la protagonitza un Valls que s'aproxima a la zona alta de la taula després d'aconseguir la segona victòria seguida a casa.

El CBT, a les portes de gesta

Els blaus es presentaven al matx amb el repte d'intentar provocar la primera derrota de l'Igualada per així tenir opcions d'empatar amb la primera posició de la lliga. I  tot i que finalment s'haperdut (56-55), els homes entrenats per Berni Álvarez ho han tingut a tocar. Els tarragonins i els igualadins han quallat el primer quart de matx que s'esperava: molta igualtat (16-16). El CBT ha patit una contundent desconnexió en el segon temps i ha perdut per 19 a 9. Després del descans, els locals han tornat a endur-se el set per 13 a 12 i quan tot semblava perdut, la reacció cebetista ha arribat. Malauradament ha estat insuficient perquè l'Ibersol CBT s'ha quedat a un punt de forçar la pròrroga i a dos d'emportar-se el triomf. Ferran Torres, amb 21 punts de valoració, ha estat el millor dels tarragonins mentre que Ferran Torres ha estat el màxim anotador (18 punts).

Al Salou se li fa curt el partit

El Club Bàsquet Salou ha caigut derrotat per 88 a 80 a la pista del Mataró Parc Boet després d'un encontre on ha perdut els tres primers quarts i on el quart l'ha dominat de forma contundent tot i que li han faltat minuts d'encontre per poder endur-se el triomf. El conjunt entrenat per Jesús Muñiz ha començat el matx perdent el primer temps per 17 a 13, marcador advers que s'ha augmentat abans del descans fins a un 42-31. Els mals han tingut continuïtat en el tercer quart amb un Mataró que ha augmentat la diferència a un 67-48 que ha quedat maquillat per uns darrers deu minuts on el Salou ha guanyat per 21 a 32. El còmput final, 88-80 i cinquena derrota salouenca en set partits.

El CBT va vestir de rosa a Igualada
El CBT va vestir de rosa a Igualada | CB Tarragona

El Valls, la nota positiva

El conjunt entrenat per Francesc Canals ha estat l'únic que ha sumat un triomf en la jornada del cap de setmana. Els de l'Alt Camp s'han imposat per 77 a 61 al Castellbisbal i han aconseguit la segona victòria seguida en el segon encontre consecutiu jugat al Pavelló Joana Ballart. El triomf final ha començat a decidir-se en el segon quart després que els vallencs han perdut el primer per 17 a 20. La remuntada s'ha iniciat amb un parcial de 19 a 10 en el segon temps i un de 20 a 11 en el tercer temps. Amb el matx ja decidit, el darrer quart ha estat més equilibrat (21-20). James Edwars ha aconseguit 22 punts de valoració mentre que el màxim anotador del matx ha estat Oriol Besora amb 20 punts.