Marta Galimany amb la samarreta del Barça, el seu club

Marta Galimany fixa maig com el mes per tornar a la normalitat per estar al 100% als Jocs Olímpics

L’atleta vallenca afirma que si vol oferir la seva millor versió en els Jocs Olímpics, té un entrenament totalment planificat que consta de més d’una desena de setmanes

Dotze setmanes. Aquest és el període que necessita Marta Galimany per a poder arribar al 100% als Jocs Olímpics de Tòquio, la seva primera cita olímpica. L’atleta de Valls viu pendent de les informacions oficials del Comitè Olímpic Internacional (COI) i del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per poder planificar el seu futur més immediat. L’esportista de l’Alt Camp viu confinada a casa com la resta de la població de l’Estat per l’avanç del coronavirus i intenta mantenir el nivell amb la mirada posada a l’horitzó i els Jocs Olímpics del Japó que se celebraran del 24 de juliol al 9 d’agost. Ara està previst que es disputin, tot i que caldrà esperar per veure l’expansió del virus pel planeta per veure si el focus situat a Europa queda controlat o s’estén més enllà.

Actualment la postura del COI és molt contundent: hi haurà Jocs. La posició del COE també és clara: si es manté el confinament a Espanya durant molt temps, els esportistes competiran en desigualtat de condicions. A hores d’ara, cap dels representants estatals pot entrenar amb normalitat. Ni esports col·lectius ni individuals, tot i que el president del COE, Alejandro Blanco, ha demanat al govern un canvi al respecte pel que fa als esportistes que competeixen en solitari. Un d’aquests casos és el de la vallenca Marta Galimany, qui té clar fins quan pot permetes el luxe de complir amb el confinament fins que no sigui massa tard i es vegi afectat el seu resultat esportiu: el mes de maig.

Tornar a la normalitat? Al maig

Galimany ha atès TarragonaDigital  en les últimes hores i ha detallat que «caldran dotze setmanes d’entrenaments a alt nivell per arribar en les millors condicions possibles als Jocs, si no podem fer aquest calendari sí que es podria veure afectat el meu rendiment». Per tant, la vallenca espera tornar a entrenar amb normalitat durant la primera meitat de maig. Falten quelcom menys de dos mesos, període de temps que hauria de ser suficient per controlar qualsevol brot del Covid-19 a l’Estat espanyol. És per aquest motiu que Galimany és optimista: «M’aferro al fet que es mantindran en les dates previstes dels JJOO, m’he de centrar en un objectiu i ara és aquest, l’únic que puc fer és centrar-me en allò que és oficial i ara és que es disputaran».

A hores d’ara, Marta Galimany segueix entrenant a casa, tot i que el nivell de les sessions d’exercicis no té res a veure a un entrenament normal: «Estem fent entrenaments de manteniment, el bàsic. Tinc una cinta de córrer que era de la meva germana i que no feia servir però és molt bàsica, no em permet anar a menys de 14 km/h, divendres vam comprar per internet una cinta de millors prestacions però no sé quan m’arribarà, no hauria de tardar massa». A més, espera que el govern sigui flexible en un futur pròxim amb el confinament  amb els esportistes individuals com ha succeït en altres països com Bèlgica, tot i que allà l’afectació pel coronavirus és molt menor: «Poder sortir de casa per entrenar em permetria una preparació gairebé normal, alguns països ho fan però aquí encara no s’ha optat per aquest sistema».

Tot i que afronta els primers Jocs Olímpics de la seva carrera i desborda il·lusió per la cita, Galimany toca de peus a terra i és conscient de l’extraordinarietat de la situació: «M’adaptaré a les mesures que es prenguin des del govern perquè el problema és molt més gran per a la societat, primer és la salut de tothom però si es pogués fer estaria encantada». A l’espera de novetats, la vallenca segueix picant pedra a casa. No queda més remei.