Galimany en el moment de finalitzar la cursa

Marta Galimany acaba setzena en el mundial d'atletisme a Doha

L'atleta vallenca acaba en una meritòria setzena posició del campionat del món d'atletisme que es disputa a Doha. Galimany és la segona europea del rànquing

Galimany en el moment de finalitzar la cursa | RTVE

Marta Galimany segueix estripant el seu sostre i l'atleta vallenca pot sumar al seu currículum un gran paper en la seva especialitat: la Marató. L'atleta vallenca, representant de la selecció espanyola en el Mundial d'Atletisme que va començar a disputar-se a Doha (Qatar), ha acabat setzena en la marató femenina després de travessar la línia de meta amb un temps de 2 h 47 min i 45 s, quedant així la setzena classificada entre una setantena de participants.

Contra les condicions climàtiques

Galimany, que va haver d'adaptar-se els darrers mesos a córrer amb temperatures elevades per intentar adaptar-se a les condicions de la capital qatarí, va veure com durant la cursa hi havia 32º i el percentatge d'humitat arribava al 74%. Tot i les dificultats meteorològiques que han obligat a retirar-se a quasi la meitat de les participants, la vallenca ha quallat una gran cursa que li ha permès ser la segona participant europea a travessar la línia de meta, únicament per darrere de Volha Mazorunak (Bielorússia). Les vencedores de la competició han estat Ruth Chepnegetich (Kenya) amb la primera posició després de 2 h 32 min i 43 s, la plata ha estat per Rose Chelimo (Bahrain) amb 2 h 33 min i 46 s i la tercera plaça per Helalia Johannes (Namíbia) amb 2 h 34 min 15 s.

Galimany, esgotada després de travessar la línia de meta
Galimany, esgotada després de travessar la línia de meta | RTVE

Moment on donava inici la cursa nocturna que va donar inici a les 23.59 hora local, 22.59 hora catalana | @iaaforg