L'atleta vallenca Marta Galimany després d'aconseguir el rècord d'Espanya de l’hora en pista

La vallenca Marta Galimany bat el rècord d'Espanya de l'hora en pista

L'atleta del FC Barcelona ha batut el rècord de 16.072 metres de l'atleta Raquel Gómez

L'atleta Marta Galimany ha establert el nou rècord d'Espanya de l'hora en pista, amb una nova millor marca de 17.210 metres. Aquest dimarts, la vallenca ha aconseguit aquest repte a la pista del Fornàs, a la capital de l'Alt Camp, després d'imposar un ritme altíssim des del tret de sortida. Galimany ha batut el rècord de 16.072 metres de l'atleta Raquel Gómez, qui l'havia establert l'any 2018.

Rècord d'Espanya amb la vista als Jocs de Tòquio de 2020

Marta Galimany tenia l'objectiu del rècord entre cella i cella. Des de l'inici de la prova, la vallenca ha imposat un ritme molt alt i al llarg de les primeres quinze voltes, de les 41 que necessitava per batre el rècord, ha marcat un ritme de 3,33 minuts el quilòmetre. Exactament el mateix que li va servir per aconseguir la mínima per als Jocs Olímpics de Tòquio en la prova de marató.

Quan faltaven més de tres minuts per arribar a l'hora i finalitzar la prova, Galimany  ja havia superat el rècord i, lluny de conformar-se, la blaugrana ha premut l'accelerador en el tram final. El tret final ha sonat quan ja iniciava la volta 44 de la prova, deixant el nou rècord d'Espanya en 17.210 metres. 

El registre ha deixat un gran sabor de boca a la vallenca, ja que suposaria un temps d'1:13:34" en la prova de mitja marató, el qual seria un nou rècord d'Espanya en aquesta distància. L'entrenador de Galimany, Jordi Toda, ha afirmat que «la Marta és molt rigorosa i ho ha demostrat sent un rellotge».

L'actuació de l'atleta del FC Barcelona demostra que no l'ha afectat el confinament i està en plena forma. A més, l'entrenador s'ha mostrat optimista davant les pròximes proves que vindran assenyalant que «estem en l'evolució que volem».

El pròxim gran objectiu serà el mundial de mitja marató de Polònia,  previst pel 17 d'octubre de 2020, marcant l'últim pic de forma abans de la preparació per als Jocs de Tòquio 2021.