L'atleta vallenca Marta Galimany.

Marta Galimany: «És una tranquil·litat que hagin endarrerit els Jocs Olímpics»

L’atleta vallenca, única esportista del Camp de Tarragona amb bitllet assegurat per als Jocs Olímpics, es mostra satisfeta per l'ajornament de la cita olímpica però dubta si la seva marca aconseguida al febrer seguirà sent vàlida

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat aquest migdia l’endarreriment dels Jocs Olímpics de Tòquio de forma oficial, tot i que no ha situat una data exacta de celebració. L’únic que se sap a hores d’ara és que no seran durant el 2020 i que s’hauran de celebrar abans de l’estiu del 2021. Les reaccions en el món de l’esport sobre aquesta històrica decisió no s’han fet esperar.

TarragonaDigital  ha contactat amb Marta Galimany, única esportista del Camp de Tarragona amb el bitllet assegurat per disputar els Jocs Olímpics: «És una tranquil·litat que ho hagin endarrerit, tot esportista necessitava saber quelcom segur, no es pot entrenar amb incertesa i la decisió ens treu el neguit». La vallenca està contenta amb la decisió i «s’agraeix que hagin fet el pas» de forma ràpida després que el COI hagi canviat d’opinió els darrers dies i avui dimarts ja s’hagi comunicat de forma oficial.

Servirà la marca de Galimany?

L’atleta de l’Alt Camp era conscient que «celebrar els JJOO aquest estiu era complicat i el 2021 esperem que el coronavirus sigui cosa del passat i se celebri tot amb la seguretat que es mereix» i no amaga que «entrenar dins de casa per preparar els JJOO era una tasca molt complicada». Ara bé, no tot són flors i violes. La decisió d’ajornar els Jocs provoca un nou neguit en el cap de Galimany: servirà la marca aconseguida a la Marató de Sevilla el passat mes de febrer?

Teòricament sí, ja que en la seva disciplina només són classificatoris per als Jocs els registres aconseguits un any i mig abans de la disputa de la cita olímpica. El bitllet de Galimany per a Tòquio el va aconseguir a finals de febrer i seguiria tenint vigència fins a finals d’agost del 2021, moment on ja haurien d’haver-se celebrat els Jocs. Ara bé, afectarà aquest canvi a la marca mínima per ser al Japó?

Si altres esportistes aconsegueixen el desitjat bitllet, podria veure’s rebaixada la marca mínima. I si aquesta fos inferior a 2 hores, 29 minuts i 2 segons, Galimany hauria de millorar en una nova marató dins del calendari que s’aproxima: «Suposo que la meva marca seguirà sent vàlida però si hi hagués canvis al respecte, intentaríem tornar-nos a classificar». Sigui com sigui, aquest estiu no hi haurà Jocs Olímpics i la prioritat, a hores d’ara, és aturar i controlar l’avanç del coronavirus. I la vallenca n’és conscient.