Pedro Martín empatava en el minut 41 i feia explotar la parròquia grana

Punt suat del Nàstic al camp del Barça B

El Nàstic empata (2-2) al camp del Barça B després d’igualar dos gols blaugrana. Les dianes de Pedro Martín i David Goldar estrenen el caseller de punts

Pedro Martín empatava en el minut 41 i feia explotar la parròquia grana | Joan Alfons López

El Nàstic no ha pogut guanyar al camp del Barça B després d’empatar (2-2) un encontre on, tenint en compte que els tarragonins han acabat amb nou futbolistes sobre la gespa, podria haver tingut un final ben diferent. No és una victòria però l’equip ha millorat molt la imatge mostrada el passat cap de setmana, sense obviar les errades que cal polir per trobar el 100% del seu rendiment.

La primera, al front

El partit no podia començar pitjor per al Nàstic. En el primer corner favorable al Barça B de tot l’encontre, els blaugrana s’avançaven en el marcador. Una neta rematada de Cuenca enviava l’esfèric al segon pal, impossible d’aturar per Bernabé Barragán. L’equip veia com, sense suar, el duel es posava coll amunt i tocava remar contra corrent. I hauria estat pitjor si no fos perquè el porter sevillà evitava el 2 a 0 en el minut 8. Els de Xavi Bartolo, tocats per la matinera diana, han tardat en reaccionar i no ha estat fins al quart d’hora quan la fusta, en dues ocasions, evitava l’empat. Viti no engaltava bé i el refús l’ha agafat Habran per enviar la pilota novament al pal.

Habran ha vist com el seu equip enviava tres pilotes als pals
Habran ha vist com el seu equip enviava tres pilotes als pals | Joan Alfons López

Bernabé tornava a salvar els mobles en el minut 24 i permetia conservar la diferència mínima que Pedro Martín eliminava en el minut 41. Una recuperació de pilota en el camp blaugrana ha acabat amb Martín rebent dins de l’àrea i batent per baix Iñaki Peña. Els prop de 300 seguidors nastiquers presents a l’Estadi Johan Cruyff embogien i recuperaven els ànims. Amb l’arribada del descans, els grana podien reiniciar l’encontre i han estat a punt de fer-lo volar pels aires quan Pedro ha enviat la pilota, per tercer cop, al pal després de rematar un servei de cantonada.

Idèntic guió

A partir d’aquí, el guió del matx s’ha repetit. El Barça B s’avançava en el marcador amb una diana del tarragoní Guillem Jaime després d’una molt bona combinació en l’atac dretà dels blaugrana. Era el minut 53 i el Nàstic tornava a perdre. Els de Bartolo han buscat la reacció però no l’han trobat. Els locals aconseguien anul·lar la identitat tarragonina, la d’un equip que es quedava sense Petcoff durant el temps de descans. Les molèsties de la setmana només han permès veure l’argentí durant 45 minuts. I unes altres molèsties, aquestes inesperades, han arribat per Pol Prats. Bartolo, que havia donat entrada a l’ebrenc en el lloc d’Habran en el minut 68, veia com es lesionava i el seu equip quedava amb un menys.

Viti ha fregat l'empat abans del quart d'hora de joc
Viti ha fregat l'empat abans del quart d'hora de joc | Joan Alfons López

Quan smeblava que el matx podia acabar amb domini aclaparador dels culers, l’estratègia nastiquera ha aparegut per endolcir la tarda. Goldar enviava al fons de la xarxa una penjada a l’àrea en el minut 75 per fer el 2 a 2. El gol ha donat esperances al Nàstic, tot i jugar amb un menys, i ha gaudit de bons minuts sobre la gespa. Una dinàmica que s’ha vist tallada quan Ballesteros, per evitar un contraatac de forma molt contundent, era expulsat en el minut 90. El Barça, abocat a la porteria de Bernabé, no ha pogut marcar el tercer i ambdós conjunts s’han hagut de conformar amb un punt que té millor sabor de boca a Tarragona que a Barcelona.

La pròxima cita, diumenge vinent a les 19.00 hores amb la visita de l’Andorra al Nou Estadi. Repte, sumar la primera victòria en el tercer intent.

Pedro Martín veient com el seu xut es convertia en l'1-1 provisional
Pedro Martín veient com el seu xut es convertia en l'1-1 provisional | JOan Alfons López

FC Barcelona B

Peña, Morer (Saverio 79’), Araujo, Cuenca, Guillem, Riqui Puig, Monche, Reis (Sarsanedas 68’), Collado, Hiroki i Abel (Marquès 86’)

Bernabé, Valentín (Albarrán 68’), Goldar, Rodríguez, Bonilla, Viti, Petcoff (Lolo Plá 46’), Carreón, Habran (Prats 68’), Ballesteros i Martín

1-0 / Cuenca (2’)

1-1 / Martín (41’)

2-1 / Guillem (54’)

2-2 / Goldar (75’)

Per al local Cuenca (74’) i per als visitants Carreón (58’), Pedro (60’), Viti (62’) i Albarrán (83’).