El Nàstic guanya al camp de l’Extremadura i s'apropa a la permanència

El Nàstic guanya al camp de l’Extremadura (0-1) amb un gol de Suárez i aprofita la jornada per passar d’estar de set a quatre punts de la salvació

Vídeo resum de l'Extremadura-Nàstic (0-1) amb imatges de LaLiga123 TV

Luis Suárez

El Nàstic ha guanyat, ho ha fet com a visitant i això és notícia. El conjunt grana s’ha imposat per 0 a 1 al camp de l’Extremadura en un encontre que suposa la primera victòria com a visitant de la temporada 2018-2019 i suma així tres punts que són ideals en una jornada on l’equip tarragoní retalla diferències amb la permanència. Els homes d’Enrique Martín se situen a quatre punts de la salvació de forma provisional, a l’espera del partit entre el Deportivo i el Zaragoza a Riazor.

Molta possessió i poca ocasió

Els primers 45 minuts del partit entre l’Extremadura i el Nàstic poden ser, sense cap mena de dubte, dels més ensopits de la jornada. Ambdós equips, amb dues filosofies diferents practicant sobre la gespa, no han provocat ensurts greus a la porteria del contrari. Els locals, mitjançant la possessió, han buscat els tres pals de Bernabé Barragán. El percentatge de domini de la pilota ha arribat a ser del 76% per als blaugrana mentre que el Nàstic, com és habitual, ha buscat el cap d’un Manu Barreiro que avui no ha tingut el grau d’encert en la lluita per dalt.

Fali, amb una rematada involuntària cap a la seva pròpia porteria, generava perill passat el quart d’hora de matx. Salva Ferrer connectava un timid cop de cap en el minut 28 i Kike Márquez, el perill en l’estratègia de l’Extremadura, enviava un xut per baix i potent que ha aturat atent Bernabé. Tot i que ambdós equips han buscat la porteria, ni uns ni altres ho han aconseguit en un duel molt poc atractiu.

Javi Márquez a terra després de rebre una dura entrada
Javi Márquez a terra després de rebre una dura entrada | LaLiga123 TV

Suárez, arribar i moldre

La segona meitat ha mantingut el guió dels primers 45 minuts. L’Extremadura ha tingut més la pilota i el perill ha tardat a generar-se. Els locals han gaudit d’una pilota al travesser després d’un potent xut de falta de Kike Márquez, oportunitat que ha arribat en el minut 51. El Nàstic, per la seva banda, no ha vist porteria fins que ha sacsejat l’alineació. Manu del Moral ha estat substituït en el minut 68 i Luis Suárez, el jugador que ha entrat al terreny de joc, aconseguia obrir la llauna un minut després.

Una pilota lluitada dins de l’àrea ha acabat amb una canonada del colombià que s’ha colat per potència al fons de la xarxa d’Álvaro Fernández. Els locals han insistit amb les mateixes eines, sobretot un Ale Díez molt perillós per la seva banda. Bernabé, segur en les seves sortides i accions claus, ha evitat que les arribades de l’Extremadura fossin quelcom més. Els tarragonins han estat capaços de frenar les empentes locals i han conservat un triomf que val el seu pes en or.

Amb aquest resultat, el Nàstic se situa amb tretze punts a la taula. Segueix cuer però ara la permanència s’apropa a quatre punts, a l’espera d’allò que succeeixi en el duel entre el Deportivo i el Zaragoza. La pròxima cita grana, divendres vinent a les 21.00 hores al camp del Mallorca, el que serà el darrer encontre del 2018.

Fali pressiona la sortida de la pilota de l'Extremadura
Fali pressiona la sortida de la pilota de l'Extremadura | Extremadura UD

Extremadura

Álvaro, Ale Díez, Pardo, Granero, Pomares, Fausto (Barrera 75’), Márquez, Zarfino, Valverde (Olabe 10’), Chuli (Willy 57’) i Renella

Bernabé, Coris, Djetei, Fali, Salva, Abraham, Viti, Márquez (Rocha 75’), Imanol, Manu (Suárez 68’) i Barreiro

0-1 / Suárez (70’)

Per als locals Fausto (29’), Renella (41’), Pardo (45’), Olabe (67’) i Álex (75’) i per als visitants Viti (6’), Márquez (45’), Imanol (87’) i Barreiro (90’)

Iñaki Vicandi Garrido, del col·legi basc

Matx corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat a l’Estadio Francisco de 10.704 espectadors