Pereira, Andreu i Rodríguez després de la presentació a la sala de premsa

Jonathan Pereira i Juan Rodríguez, presentats a can Nàstic

Alegria i cansament a parts iguals en la presentació d’un Jonathan Pereira i un Juan Rodríguez que aposten pel Nàstic gràcies a, en part, pel projecte esportiu

Jonathan Pereira i Juan Rodríguez ja parlen com a jugadors del Nàstic. Els dos darrers fitxatges de la direcció esportiva tarragonina han viscut avui la segona sessió d’entrenaments amb els seus nous companys i, posteriorment, han ofert les primeres valoracions com a nous membres importants del projecte grana. Pereira aterra a Tarragona amb el cartell de fitxatge estrella. Als seus 32 anys, debutarà a Segona B després d’una vida lligada a Primera i Segona Divisió.

Jonathan Pereira accepta la pressió

Aquest factor l’ajudarà en el fet que la pressió no l’afectarà: «Són catorze anys des que vaig debutar, per sort he jugat en grans equips i he disputat grans partits i derbis. La pressió no serà un problema per mi. Els nois que puguin tenir pressió és normal, l’objectiu és pujar i hem de guanyar tots els partits, ajudant dins del camp i també fora». Tenir una llarga experiència en categories tan elevades provoquen que veure Pereira a Segona B sigui quelcom inèdit: «És el primer cop que jugaré a Segona Divisió B, espero marcar més gols que la temporada passada i menys que la pròxima». El gallec no ha dubtat en assegurar que «no em cauen els anells per ser aquí».

Jonathan Pereira, content per arribar a Tarragona
Jonathan Pereira, content per arribar a Tarragona | Joan Alfons López

On sí que tindrà més dificultats Pereira és en l’adaptació al ritme dels companys. Tot i que no s’ha quedat aturat durant aquest estiu, no ha pogut exercitar-se al mateix nivell que els seus nous companys: «Arribo tard, ells tenen un recorregut fet. He d’anar assimilant tot allò que han treballat, absorvir tot el que vegi. Necessito un temps d’adaptació però no serà cap problema».ir tot el que vegi. Necessito un temps d’adaptació però no serà cap problema».

Juan Rodríguez, una aposta

Pereira s’ha compromès amb el Nàstic fins al 30 de juny del 2021 mentre que el contracte de Juan Rodríguez és encara més llarg: per tres temporades. El central gallec arriba al conjunt grana per complementar una defensa on, si no hi ha sortides, es pot donar per tancada. Rodríguez no dubta en reconéixer que el llarg contracte signat és una senyal de l’aposta que fa el club per ell. A més, valora molt la idea de futbol de Sergi Parés i Xavi Bartolo: «Des del principi va ser una aposta forta, van confiar en mi des del primer moment. Això suma molt per venir aquí, estic molt content. La forma de jugar de l’equip és quelcom que ha tingut en compte, m’agrada molt. Em vull adaptar ràpidament als conceptes de l’entrenador, vull aprendre-ho tot com abans, millor». Rodríguez també ha reconegut que l’oferta fins al juny del 2022, sent un contracte de llarga durada, també ha tingut influència: «Pot ser que sigui així però és per tot: pel projecte, pel club històric, per la ciutat, etc».

Juan Rodríguez posant davant de l'escut del club a l'entrada del Nou Estadi
Juan Rodríguez posant davant de l'escut del club a l'entrada del Nou Estadi | Joan Alfons López

Sergi Parés, content per l’evolució de l’estiu

D’altra banda ha parlat Sergi Parés, director esportiu grana, per fer valoració del desenvolupament de l’estiu i del mercat de fitxatges. El vallenc ha afirmat que es pot fer un gran equip sense estirar més el braç que la màniga a nivell econòmic i afirma que fins ara, el treball realitzat va per molt bon camí: «El grup s’està cohesionant de forma ràpida, l’estada a Olot ha servit per a què tothom s’enganxi a la forma de treballar i agafi els hàbits, el grup s’està cohesionant més ràpidament d’allò que pensàvem. La forma de jugar també s’està veient bastant ràpida i hem adquirit bona part dels conceptes. A l’estructura esportiva, tothom suma i la majoria multipliquen. Tothom té moltes ganes i està enganxat amb la idea, complim amb els objectius de forma molt satisfactòria».

Sobre el mercat de fitxatges, el vallenc avisa que «el mercat és llarg però volem estar completats com més aviat millor. El nostre target està entre la Segona A i la Segona B de dalt, per algun jugador hem hagut d’esperar més. Estem pendents d’alguna sortida, veurem que passa d’aquí al final». Finalment el president Josep Maria Andreu ha informat que el primer partit de lliga contra el Llagostera està previst que es disputi diumenge 25 d’agost a les 7 de la tarda i ha anunciat que es valorarà el número d’encontres que es jugaran al migdia en diumenge: «Durant el mes de setembre jugarem per la tarda, després anirem veient. Volem que l’entrenador i els jugadors diguin la seva i que puguin escollir els horaris. Ho hem d’acabar de decidir però el partit contra el Llagostera crec que el jugarem diumenge a les 19.00 hores»

La plantilla s’ha exercitat aquest matí a les instal·lacions del Nou Estadi en la primera i única sessió del dia, ja que l’equip gaudirà de descans a la tarda. No s’han entrenat avui l’extrem francès Romain Habran i el davanter Gerard Oliva, ambdós amb problemes musculars. Els homes de Xavi Bartolo tornaran a la feina demà divendres a les 10.00 hores a les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou en la que serà l’avant penúltima sessió abans de rebre dissabte a les 20.30 hores al Real Zaragoza en el segon amistós oficial de la temporada, el primer al Nou Estadi.