El belga Thierry Neuville durant la primera jornada del Rally RACC

Neuville guanya la batalla a Evans en la primera jornada del Rally RACC

El pilot belga ha marcat els 3 millors temps de la tarda i supera a Evans a la classificació general per menys d'un segon | Dani Sordo es queda a 5,4 segons del podi

El ral·li ha tornat a les carreteres catalanes després d’un any d’absència i l’emoció segueix intacta amb una lluita trepidant entre Sebastién Ogier i Elfyn Evans a falta de només dues proves per tancar una nova temporada.

Evans ja ha deixat clar al francès durant la primera jornada del ral·li, disputada aquest divendres, que no li posarà les coses fàcils per revalidar el títol de campió del món.

El pilot britànic ha fet els tres millors temps del matí després de les primeres passades per Vilaplana, La Granadella i Riba-Roja i ha acabat líder al final del bucle matutí.

El britànic Elfyn Evans durant la primera jornada del Rally RACC
Elfyn Evan s'ha vist superat durant la jornada de tarda pel belga Neuville. | Natàlia Piqué

Neuville agafa el comandament

Durant la tarda, tot ha canviat per complet. El pilot belga de Hyundai ha fet suar al britànic durant els trams vespertins, empenyent amb força i aconseguint els tres scratch en joc. Fet que li ha permès liderar la prova després de la segona passada per La Granadella.

El dia ha finalitzat amb Neuville com a nou líder del Rally RACC Catalunya seguit d’Evans i Ogier. El belga se situa amb un avantatge de 0,7 segons per davant del pilot de Toyota que tanca la jornada del divendres a 18,7 segons del seu company d’equip i rival pel campionat, Ogier.

Sordo, quart a la general

El pilot de Hyundai ha aconseguit millorar els seus registres durant la jornada matinal fent el 5è, 4t i 3r millor temps en les tres primeres passades respectivament.

El càntabre Dani Sordo durant la primera jornada del Rally RACC 2021
Dani Sordo ha acabat la primera jornada del Rally RACC molt a prop de les posicions de podi. | Natàlia Piqué

A la tarda, el càntabre ha marcat els 5è, 3r i 3r millor temps i ha acabat el dia en la quarta posició de la classificació general a tan sols 5,4 segons d’Ogier i a 24,8 del líder.

Jornada per oblidar per a Ott Tänak

L’estonià ha tingut un mal divendres a Catalunya i s’ha quedat sense opcions a la victòria. Al matí, Tänak ha fet una virolla que l’ha relegat a la 6a posició. Però, tot ha empitjorat durant la primera passada de la tarda després d’una sortida de pista al tram de Vilaplana que l’ha deixat fora del ral·li.

Tänak no ha tornat a tenir una jornada neta des de la seva victòria a Finlàndia.

Katsuta, KO en el primer tram del dia

El pilot japonès ha hagut d’abandonar el ral·li de forma prematura per greus danys a la suspensió davantera del seu Toyota Yaris. Katsuta ha impactat contra un guarda-raïl en una corba tancada en la primera passada per Vilaplana.