La pretemporada de l'ACB, primer test del Palau d'Esports després dels Jocs

La Generalitat admet que no cedeix el pavelló «en les millors condicions»

Tarragona acollirà des d'aquest divendres, 7 de setembre, i fins diumenge, dia 9, un dels circuits de pretemporada de la lliga ACB de bàsquet, la màxima competició a escala espanyola d'aquest esport. La cita comptarà amb sis equips de la competició: es tracta del Kirolbet Baskonia, l'Ibeostar Tenerife, el Delteco GBC, el Tecnyconta Zaragoza, el Cafés Candelas Breogán i l'històric Partizan de Belgrad, campió d'Europa l'any 1992.

La pretemporada ACB, primer test per al Palau d'Esports de Tarragona

Es tracta de la segona pretemporada organitzada per part de la Lliga ACB, i aquest circuit es disputarà al Palau d'Esports Catalunya de l'Anella Mediterrània de Tarragona, el centre neuràlgic dels Jocs Mediterranis del passat mes de juny que, ara, s'enfronta a la primera prova de foc després d'aquest certamen esportiu.

«Som conscients que no deixem el pavelló en les millors condicions: el material que teníem durant els Jocs era només per llavors i hem cedit el pavelló 'pelat': l'organització ha hagut de fer-se càrrec del material necessari», ha reconegut el representant de l'Esport de la Generalitat a Tarragona, Joan Plana. Malgrat aquesta «dificultat afegida», Plana ha assegurat que «tot sortirà bé», un extrem que ha confirmat Pedro Amezua, el director d'esdeveniments de l'ACB. «Aquesta nit, tot el muntatge estarà llest», ha assegurat.

El Palau d'Esports Catalunya és propietat de la Generalitat, però Joan Plana ha assegurat avui que «com a màxim, el mes vinent» s'haurà arribat a un acord amb l'Ajuntament per a la cessió de la seva gestió. «El Palau d'Esports ha de ser per a la ciutat de Tarragona i per a tota la Catalunya Sud», ha reblat. En aquest cas, el president de l'ADT, juntament amb l'ACB, han impulsat la iniciativa de fer arribar a Tarragona la pretemporada basquetbolística, i  l'Ajuntament ha fet de mitjancer perquè la Generalitat cedís l'equipament.

Tot preparat per l'arribada de la pretemporada ACB a Tarragona

L'esdeveniment, doncs, arriba a la ciutat amb equips de primer nivell. Per a Elisa Vedrina, la consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, «la col·laboració entre les diverses administracions i la iniciativa privada és essencial, en aquest àmbit i en general», i creu que aquest esdeveniment pot tenir «futur a Tarragona». En la mateixa línia, Pedro Amezua ha apuntat que els circuits de pretemporada de l'ACB tot just passen pel seu segon any i que «és important que l'ACB arribi a ciutats com Tarragona, que no la poden gaudir habitualment».

Per a Robert Hernández, president de l'AD Torreforta, «mai no hi ha hagut pla B a un Palau d'Esports que comptarà amb un aforament de 2.500 localitats a més d'una graderia supletòria». «Hem venut unes 800 entrades i esperem arribar a les 1.500», ha confirmat Hernández. Els partits es disputaran les tardes de divendres, dissabte i diumenge.