Estabilitat i optimisme pel futur en el centenari del CN Reus Ploms

L'entitat reusenca viu aquest 2018 la celebració dels seus 100 anys d'història i tancarà a mitjans del 2019 els actes de conmemoració

El Club Natació Reus Ploms està vivint un plàcid i estable centenari. L'entitat de la capital del Baix Camp va ser fundada l'any 1918 per un grup d'amics que tenien per costum anar a nedar a Salou i que van agafar el nom de Ploms perquè, segons compta la llegenda, un suís anomenat Charles Pistor els va anomenar així perquè practicaven la natació de forma tan amateur que semblaven ploms per com s'enfonsaven.

Fos com fos la història, allò 100% confirmat és que el club va néixer com a tal l'any 1918 amb una primera seu a Salou i, a partir dels anys 30, es van establir a la ciutat de Reus per ser història de l'esport del Camp de Tarragona pel fet de ser una de les institucions fundadores de la Federació Catalana i Espanyola de natació, a més de disposar de la primera piscina en el sud de Catalunya.

Estabilitat després d'anys de patiment

Fa tres anys, el Club Natació Reus Ploms va córrer perill de desaparèixer enmig d'un greu problema econòmic. L'arribada de la Junta Directiva encapçalada per Isidre Guinjoan a finals del 2015 va suposar una nova forma de treballar que, amb el pas dels mesos i els tres primers anys de mandat, han acabat portant la solució en forma d'estabilitat econòmica per al present i un projecte viable per al futur: «El nostre objectiu era aconseguir tranquil·litat econòmica i garantir la continuïtat. Això ja ho hem fet i ara toca millorar les instal·lacions i, a partir d'aquí, potser en una segona legislatura, fer obres de més envergadura», explica el president Isidre Guinjoan en una entrevista a TarragonaDigital.

Isidre Guinjoan durant l'entrevista a TarragonaDigital
Isidre Guinjoan durant l'entrevista a TarragonaDigital | Joan Alfons López

Unes obres futures que passarien per la creació d'un espai social per als usuaris de l'entitat: «El que ens agradaria abans de deixar la Junta és poder tenir un local social adient per a la gent del club, un lloc on es poguessin reunir». Aquest és un repte que fa tres anys era impensable per un Guinjoan que gaudeix representant la seva entitat: «És un plaer, sóc la cara visible del club però aquest ho són moltes més persones, totes aquelles que han tirat endavant l'entitat en els darrers 100 anys, els esportistes, els socis, etc.». Unes personalitats que quedaran reflectides en el llibre del centenari que està cuinant-se: «Esperem que es pugui fer l'edició i que surti a voltants del Nadal, aproximadament», assegura Guinjoan.

Tocant de peus a terra en l'àmbit esportiu

El Club Natació Reus Ploms té clar els seus ideals i no vol trencar amb la línia que ha mantingut l'entitat en els seus 100 anys de vida: «Som un club esportiu, social, vinculat a la ciutat i proactiu amb col·lectius més desfavorits. Si posem un equip o una secció professional, desvirtuaria el que han estat els 100 anys del club. Potser sí que podríem tenir algun equip professional però seria amb uns pressupostos desvinculats de l'entitat», explica el màxim mandatari plomista.

Escut del CN Reus Ploms
Escut del CN Reus Ploms | Joan Alfons López

El club ha notat un important augment en l'activitat de seccions com el tennis o l'atletisme, sense deixar de banda èxits en l'hoquei, la formació d'esportistes en la natació i la resta d'esports d'aigua com el socorrisme, el waterpolo o la natació artística. Tarragona Digital ha pogut compartir una volta per les instal·lacions del CN Reus Ploms amb el president Isidre Guinjoan, detallant en cada part del club la salut esportiva de les seccions.

Pavelló Joan Sirolla del CN Reus Ploms
Pavelló Joan Sirolla del CN Reus Ploms | Joan Alfons López
L'atletisme, una de les seccions exclusives del Reus Ploms a la ciutat
L'atletisme, una de les seccions exclusives del Reus Ploms a la ciutat | Joan Alfons López
L'activitat poliesportiva principal del CN Reus Ploms, en una imatge
L'activitat poliesportiva principal del CN Reus Ploms, en una imatge | Joan Alfons López