LaLiga i AFE demanaran a la RFEF la retirada del CF Reus

El CF Reus podria ser expulsat de la competició la setmana vinent si la Federació accepta la petició de LaLiga i el sindicat de futbolistes

Sembla que el compte enrere definitiu ha arribat. El CF ReusDeportiu podria ser expulsat de la competició de Segona Divisió la setmana vinent  si la Reial Federació Espanyola de Futbol aprova la pròxima petició de LaLiga, organitzadora del torneig de la categoria de plata, i de l’AFE, l’Associació de Futbolistes Espanyols. Ambdós estaments, informa la Cadena COPE, demanaran la pròxima setmana a la RFEF l’exclusió dels roig-i-negres de la categoria perquè argumenten que la situació del conjunt ganxet és insostenible i suposaria un desequilibri de la competició, ja que el CF Reus només podria competir amb dotze futbolistes del primer equip contra plantilles més contundents.

Dimarts, la possible data clau

La decisió de presentar la petició de l’expulsió del CF Reus de Segona podria produir-se el dimarts 15 de gener, tal com explica Marca, i la decisió final de la RFEF hauria de produir-se abans del divendres 18, tenint en compte que els ganxets jugarien teòricament dissabte 19 a les 20.30 hores contra Las Palmas a l’Estadi Municipal. El pròxim dimarts és quan finalitza el període d’al·legacions i quan es començaria a decidir, també des del Jutge de Disciplina Social de LaLiga, el futur del club a la categoria.

Doble negativa, fins ara

El passat 4 de gener el Jutge de Disciplina Social de LaLiga ja va negar la desqualificació del Reus de la competició. El principal motiu és que, segons el jutge Manuel Rivero, LaLiga ni la llei poden decidir els drets dels futbolistes, emparats per un AFE que no va fer el pas contundent que sí que sembla decidit a fer ara. D’altra banda, la RFEF també s’ha negat a les peticions de Tebas i AFE d’ajornar els duels a Málaga i contra el Numancia.

Amb el reglament a la mà, els reusencs compleixen amb la llei i tenen, com a mínim, set jugadors del primer equip per a competir. A més, els del Baix Camp ja han conviscut amb situacions similars en aquesta primera volta de lliga i, tot i els entrebancs, han competit igual o millor que dos clubs més en el torneig, situant-se ara a només un punt de la dissetena posició. La darrera victòria a Málaga (0-3) és l'exemple més clar.

L’únic que està clar és que si LaLiga vol eliminar el CF Reus, la setmana vinent és la ideal tenint en compte que finalitza la primera volta de lliga i permetria tancar la participació ganxeta amb tots els clubs havent jugat un cop contra els de Xavi Bartolo en igualtat de condicions i donar a tothom els tres punts del triomf i una jornada de descans als 21 conjunts restants de cara a la segona volta. Cal recordar que Javier Tebas, president de LaLiga, té intencions de portar el màxim accionista roig-i-negre Joan Oliver als tribunals per falsedat documental en la presentació dels pressupostos d’aquesta temporada.