LaLiga contradiu la RFEF i el CF Reus-Las Palmas no es jugarà

El Jutge de Disciplina Social de LaLiga ha decidit suspendre avui tots els partits del CF Reus fins que es tanqui l’expedient disciplinari als roig-i-negres

No hi haurà partit. Javier Tebas, en declaracions a Marca, ha afirmat de forma contundent que el duel entre el CF Reus i Las Palmas no es jugarà de cap de les maneres després que el Jutge de Disciplina Social de LaLiga hagi decidit suspendre aquest divendres tots els partits dels ganxets fins que es tanqui l’expedient disciplinari que té obert el club pels incompliments econòmics amb els seus futbolistes. La decisió judicial, anunciada per IUSport, ha xocat de front amb la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol que uns minuts després de les 15.00 hores comunicava als clubs la decisió de donar validesa a la disputa de l’encontre.

 

El CF Reus, en mig de la batalla entre la RFEF i LaLiga

Durant part de la tarda ha regnat la incertesa en tot el que envolta aquest matx perquè la RFEF anunciava la disputa del matx i LaLiga feia el contrari. Javier Tebas, president de l’organitzadora del torneig, ha resolt tot dubte existent en declaracions a Marca afirmant que «LaLiga és organitzadora de la competició i ha decidit suspendre els drets a un dels seus afiliats.  El Reus no pot competir».

La decisió del Jutge de Disciplina Social ha arribat en un acord que comunicava la nova situació de la següent manera:

“Primer. - Suspendre fins a la resolució del present expedient el dret del Reus de participar en la competició professional.

 

Segon. - Notificar la present resolució al Reus, advertint-lo que contra la mateixa hi cap recurs davant el Tribunal Administratiu de l’Esport en el termini de quinze dies hàbils a comptar des del següent a la notificació, de conformitat amb el previst en l’article 90 dels Estatuts Socials.

 

Tercer. - Notificar la present resolució a la Reial Federació Espanyola de Futbol, a l’Associació de Futbolistes Espanyols, al President de la UD Las Palmas, a l’Instructor de l’expedient i al Sr. President de la Lliga Nacional de Futbol professional”.

 

El conflicte entre el CF Reus i LaLiga segueix | Joan Alfons López

 

Els arguments del Jutge

IUSport també recull els arguments del Jutge de Disciplina Social per suspendre els pròxims partits del CF Reus.

 

  • "El Reus va concloure la primera volta, la competició va ser igual per a tots els clubs inscrits, de manera que tots van jugar els seus partits contra el Reus i, sigui quin sigui el resultat de l'expedient, la puresa de la competició ha quedat més que assegurada".
  • "Si s'acorda ara la mesura de suspensió del dret del Reus a participar a la Lliga 1/2/3 es produiria una -casual- situació d'aparent simetria, igualtat i justícia, ja que d'acabar l'expedient sense sanció o amb sanció diferent a la del descens o expulsió de la competició, el Reus jugaria íntegrament la segona volta, i d'acabar amb aquestes sancions, no es jugaria la segona volta, aplicant-se als altres participants per igual el reglament Federatiu i les normes sobre atribució de punts ".
  • "Certament, això salvaguardaria al màxim la puresa de la competició, respecte dels altres participants".
  • "Previsiblement aquest expedient acabarà abans que el Reus disputi dos partits, de manera que la suspensió provisional de drets afectarà en el seu cas a un sol partit. És a dir, els perjudicis que ocasionaria la mesura provisional serien molt reduïts, qualsevol que pugui ser el sentit de la resolució final d'aquest expedient, que ara no pot predeterminar en absolut. I en tot cas serien de fàcil remei, en poder jugar-se amb facilitat un sol partit, en data ulterior a determinar ".
  • "Les circumstàncies concurrents -certament per l'atzar del calendari- fan que un dels valors que ha de protegir Laliga, com és la puresa de la competició, no es vegi en absolut afectat si se suspenen provisionalment els drets del Reus com a associat a Laliga durant el brevíssim temps que afecta la tramitació d'aquest expedient, i que en el pla competitiu afectaria a un sol partit (el primer de la segona volta, havent-se disputat tots els de la primera amb absoluta normalitat i esportivitat) ".