El Rally Catalunya Històric, en una imatge d'arxiu

Salou serà l'epicentre de la cinquena edició del Rally Catalunya Històric

La competició, que se celebrarà els dies 9 i 10 d'abril, ha adoptat diverses mesures per fer front a l'actual pandèmia

La cinquena edició del Rally Catalunya Històric, que se celebrarà els dies 9 i 10 d’abril, tindrà la ciutat de Salou com a epicentre. La prova de la regularitat per a vehicles clàssics, organitzada pel RACC i en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme salouenc, compta ja amb 70 equips inscrits a l’espera de la finalització del termini, el pròxim 30 de març.

Evidentment, la competició comptarà amb totes les mesures de seguretat i prevenció davant de la Covid-19 i, en aquest sentit, els responsables també n’han adaptat el recorregut, que serà més compacte, per tal de limitar el nombre total de desplaçaments. El traçat, que encara no s’ha fet públic, inclourà trams complets o parcials que formen part del RallyRACC del Campionat del Món, com ara Riudecanyes, la Mussara, Querol i el Montmell.

Amb tot, els vehicles clàssics participants hauran de recórrer un total aproximat de 500 quilòmetres, 150 dels quals seran de regularitat controlada. Alhora, hi haurà 12 trams de regularitat —11 són diferents—, que seran diürns i nocturns, tots ells en carretera tancada.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La sortida, al passeig de Jaume I

El pròxim 9 d'abril, primer dia de competició, el passeig de Jaume I de Salou serà l’escenari de les pertinents verificacions administratives i tècniques dels participants i, des d’aquest punt, arrencarà l'etapa inicial de la cursa, a partir de les 17.00 hores i fins a les 21.30 hores, quan es preveu que arribi el primer participant. 

La segona etapa, l’endemà, començarà i acabarà de nou al passeig de Jaume I, després d’un recorregut de vuit hores i mitja. Els organitzadors calculen que el primer participant completarà els trams previstos entre les 9.30 hores i les 18.00 hores.

Canvis per evitar el contacte social

Com a novetat d’aquesta cinquena edició, el format d’inscripció al Rally Catalunya Històric ha deixat de ser Prèmium, amb tot inclòs, per evitar possibles aglomeracions de persones durant els àpats i altres moments socials de la competició. Per això, el fet d’apuntar-se té enguany uns preus econòmics, destaquen els responsables.

Per primer cop, la competició serà puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis Històrics i Clàssics per a pilots i copilots en les categories de Regularitat Súper Sport i Sport, a més de la modalitat d’exhibició Legend FCA.