Entrenament del CF Reus amb només 14 jugadors

Disparitat de sensacions al vestidor del CF Reus després de la compra del club

Domina la satisfacció pel principi de la solució reusenca però no és un sentiment unànime. Alguns jugadors volen sortir igualment del CF Reus

El CF Reus Deportiu encara no somriu de forma completa. Tot i que aquest dilluns el club va fer oficial la venda al grup nord-americà format per Russell Platt i Clifton Onolfo, fet que assegura una solució econòmica i evita la desaparició de l’entitat, encara hi ha diferents motius per mantenir la cautela i no destapar les ampolles de cava. A les oficines del carrer Recasens i Mercadé s’està pendent de la resolució del Jutge de Disciplina Social que determinarà si expulsa l’equip de Segona, tal com demana el jutge instructor de LaLiga, o rebaixa la sanció a quelcom purament econòmic. Paral·lelament a això, al vestidor s’ha obert un meló que també pot donar a parlar: el sentiment de satisfacció i alleugeriment per l’aparició del remei no és compartida per tothom.

 

Alegria per una banda, fredor des de l’altra

La plantilla del CF Reus ha rebut de dues formes l’aparició del grup d’empresaris nord-americans. Una part dels jugadors, aquells que acumulen més temps al club i tenen una arrel més profunda a l’entitat, han acollit la notícia amb molta alegria tenint en compte que permetrà que el cor del club segueixi bategant.

 

Xavi Bartolo conversa amb els dos advocats de 'Sport & Music Law'
Santiago Nebot (esquerre) i Javier Paredes (dreta) parlen amb Xavi Bartolo (d'esquena) | Joan Alfons López

L’altra part, inferior en número, ho ha rebut amb escepticisme i no llença les campanes al vol ja sigui per l’expedient disciplinari que el club té obert o perquè segueixen mantenint la ferma intenció d’abandonar el CF Reus. Alguns integrants de l’equip han buscat durant les darreres setmanes de forma lícita i comprensible un possible nou destí per si l’entitat s’ensorrava. Ara, amb la solució econòmica sobre la taula, l’opció de sortir es redueix i tira per terra opcions que eren millor pel que fa a projecte esportiu i pel que fa a remuneració monetària.

Reunió amb dos advocats especialistes en llei esportiva

L’equip ha tornat avui dimarts als entrenaments i ho ha fet després d’una reunió de més de 45 minuts amb dos advocats: Santiago Nebot i Javier Paredes. Ambdós, membres de ‘Sport & Music Law’, formen part d’un gabinet d’advocats que s’han desplaçat cap a la capital del Baix Camp per assessorar a la plantilla de les opcions que hi ha sobre la taula a l’hora de prendre decisions davant la nova situació del CF Reus com a entitat. A més, Paredes es tracta d'un exfutbolista del Real Zaragoza que les darreres setmanes ha estat molt pendent de l'actualitat roig-i-negra i del 'cas Linares'. Els jugadors més interessats a sortir del club els pròxims dies han consultat quines opcions reals tenen sense saltar-se la llei de poder abandonar la disciplina roig-i-negra.

 

Miguel Linares, al fons, entrenant en solitari
Miguel Linares, davanter del CF Reus, ha estat totalment marginat de l'entrenament | Joan Alfons López

Després de reunir-se amb la plantilla, Paredes i Nebot han informat Xavi Bartolo, tècnic del CF Reus, minuts abans de l’inici de l’entrenament. S’ha pogut veure a Miguel Linares, que avui ha tornat a entrenar al marge dels seus companys després de ser apartat pel seu acte de rebel·lia, sortir de les oficines direcció cap al camp d’entrenament conversant amb els advocats. Sobta també el silenci dels jugadors del primer equip mitjançant les xarxes socials. Serveis com Twitter o Instagram, que s’han utilitzat en els mals moments per difondre comunicats, s’han quedat orfes de reaccions per part dels esportistes quan la solució ha aparegut. Només alguns membres del cos tècnic com Joan Álvarez o Joan Torné han celebrat públicament l’aparició de Platt i Onolfo. Els únics jugadors que han dit quelcom són alguns integrants que ja són fora de l’entitat com Fran Carbia o Tito Ortiz s’han posicionat al respecte.