Vila-seca torna a ser un dels escenaris de la Volta Ciclista a Catalunya

El municipi tarragoní acollirà una arribada d'etapa

 

El municipi de Vila-seca es convertirà en l'escenari d'una arribada de la Volta Ciclista a Catalunya en la pròxima edició de la cursa, que se celebrarà del 25 al 31 de març de l'any vinent. L'última vegada que la Volta va visitar el municipi tarragoní va ser l'any 2003. 

La Volta Ciclista a Vila-seca

Cal destacar que tant a finals com a principis d'aquest segle, la Volta Ciclista a Catalunya va tenir una gran relació amb Vila-seca. Per aquest motiu, de l'any 1997 al 2003, la Volta es va realitzar a Vila-seca, a excepció del 2002. A més, durant quatre anys, en concret el 1997, 1998, 1999 i 2000, la localitat va esdevenir el punt de partida de la cursa.  Així doncs,  l'any 2019 serà la desena vegada que Vila-seca tingui presència a la Volta Ciclista a Catalunya. Enguany se celebrarà l'edició número 99 de la Volta, una competició que ja està gairebé organitzada. D'altra banda, es compta amb una participació de gran nivell, en la qual estaran competint els principals personatges del ciclisme mundial. 

Els anys 2000 i 2003 l'equip ONCE va guanyar a Vila-seca dues curses contrarellotges per equips. Tanmateix, corredors com l'italià Mario Cipollini, el 1998; l'alemany Erik Zabel, el 1999; el txec Jan Svorada, el 1997, o l'espanyol Ángel Casero, el 1999, es van convertir en els guanyadors de la cursa en etapes, on Vila-seca va ser arribada o sortida d'etapa. 

La Volta Ciclista a Catalunya es troba dins del calendari UCI World Tour, la denominació de totes les carreres de màxim nivell de ciclisme. A més, el senyal televisiu de la cursa arriba al voltant d'uns 190 països a través de 30 difusors internacionals. Per tant, és una competició global, que mostra al món els paisatges i les carreteres de Catalunya, a banda de la cursa esportiva. 

Altres etapes de la Volta

Després d'anunciar-se aquesta notícia, només queda per saber alguna sortida i establir un ordre de les etapes. La cursa començarà a Calella i finalitzarà a Barcelona, al mític circuit de Montjuïc.  Finalment, la Volta publicarà oficialment el recorregut amb les etapes definides durant el mes de setembre, tot i que encara faltarà per saber el quilometratge.