Valls i Vila-seca, sortida i arribada d’una etapa de la Volta a Catalunya 2019

La 99a edició de la prova ciclista catalana viurà la sisena i penúltima etapa amb la sortida des de Valls i l’arribada a Vila-seca

Ja es coneixen els primers detalls de la pròxima edició de la Volta Ciclista a Catalunya. La prova, que celebrarà la seva 99a cita, tindrà en la seva sisena etapa un protagonisme absolut al Camp de Tarragona gràcies a la realització de la sortida des de Valls i amb l’arribada a Vila-seca. Així ho ha anunciat l’organització de la competició, revelant així els primers detalls d’una edició que es desenvoluparà entre el 25 i el 31 de març del 2019.

Definides les sortides i arribades de la Volta

La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera prova per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia i gaudirà de set etapes en l’edició del 2019. La primera es desenvoluparà amb sortida i arribada a Calella, mentre que la segona s’inaugurarà a Mataró i acabarà a Sant Feliu de Guixols. La tercera cita sortirà des de Sant Feliu i anirà a parar a Setcases (Vallter 2000).

L’equador de la competició partirà de Llanars (Vall de Camprodon) i acabarà a La Molina, mentre que la recta final de la Volta (cinquena etapa) començarà a Puigcerdà i acabarà a Sant Cugat del Vallès. L’esdeveniment es traslladarà des de la localitat barcelonina cap a Valls per finalitzar a Vila-seca, deixant la darrera etapa per al circuit de Montjuïc, tram on es decidirà el campió de la 99a edició de la cursa.

Més detalls, a principis d'any

Després de la publicació de les etapes de la Volta, l’organització treballa intensament per elaborar i crear els millors itineraris per formar una cursa exigent i d’alt nivell. Caldrà esperar als primers mesos de l’any 2019 per conéixer la publicació del recorregut, el quilometratge, els ports i els itineraris amb total exactitud. Cal recordar que en l’anterior edició de la Volta Ciclista a Catalunya, la localitat de Valls ja va acollir la segona etapa. En aquesta ocasió, serà la penúltima.