Yassine Ouhdadi creuant la línia de meta durant una cursa dels Jocs Paralímpics de Tòquio

El tortosí Yassine Ouhdadi: Medalla d'or i rècord d'Europa als Jocs Paralímpics

El reusenc Gerard Descarrega es classifica per a la final dels 400 metres llisos T11

Arriben bones notícies dels Jocs Paralímpics que s'estan celebrant aquests dies a la ciutat japonesa de Tòquio. Aquest dissabte, dia 28 d'agost, el tortosí Yassine Ouhdadi s'ha proclamat campió en la cursa de 5.000 metres, aconseguint a més el rècord d'Europa d'aquesta disciplina. L'alegria arriba per partida doble, ja que el reusenc Gerard Descarrega ha aconseguit classificar-se per disputar la final dels 400 metres llisos T11.

Yassine Ouhdadi, medall d'or i rècord d'Europa

El tortosí Yassine Ouhdadi ha viscut una gran jornada a les pistes d'atletisme que acullen les proves dels Jocs Paralímpics de Tòquio. L'atleta originari del Marroc, que va arribar a Tortosa de ben petit, ha aconseguit creuar la línia de meta en primera posició a la prova dels 5.000 metres. Concretament, la prova era la dels 5.000 metres per a esportistes amb discapacitat visual en la categoria T13.

Així doncs, el tortosí ha pujat a l'esglaó més alt del podi, aconseguir la preuada medalla d'or amb la qual somien tots els atletes. Ouhdadi ha creuat la línia de meta després e completar els 5.000 metres en 14 minuts 34 segons i 13 centèsimes. Per si no n'hi hagués prou amb la medalla d'or, aquesta marca permet a l'atleta ebrenc marcar un nou rècord d'Europa en aquesta categoria.

Gerard Descarrega, directe a la final

D'altra banda, el reusenc Gerard Descarrega també ha completat amb èxit la jornada d'avui a Tòquio. En el seu cas, però, disputava les semifinals dels 400 metres llisos en la categoria T11. El de Reus ha complert a la perfecció i s'ha classificat per a la final d'aquesta disciplina.

Descarrega disputarà aquest diumenge la final. El reusenc confia fer un bon paper, tal com ja va fer en els anteriors Jocs Paralímpics celebrats a Rio de Janeiro. A Brasil, Descarrega va aconseguir penjar-se la preuada medalla d'or.