Alumnes de l'Escola Elisabeth de Salou a l'estudi de radio de Tarragona Digital

Els alumnes de l'Escola Elisabeth de Salou visiten TarragonaDigital

Volien conèixer com funciona per dins un diari digital

Aquest dimarts dia 18 de febrer, els alumnes de l'Escola Elisabeth de Salou han fet una visita a la redacció de Tarragona Digital. Durant aquesta visita han anat descobrint els avantatges d'un diari digital per sobre d'un diari de paper: immediatesa, sostenibilitat, més econòmic, comoditat, etc.

Entre moltes altres coses, han entès que passa quan accepten les "cookies" d'una pàgina web, d'on surten els diners si llegir el diari és gratuït, quins són els temes que més interessen als nostres lectors o amb quin dispositiu ens llegeixen majoritàriament. També han provat de fer de periodistes buscant titulars cridaners a notícies inventades.

Com que tots els alumnes ja tenen telèfon mòbil els hem explicat que són les fake news  i els hem explicat mecanismes per combatre-les i sobretot per ajudar a no difondre tot allò que ens arriba per les xarxes socials sense haver-ho contrastat abans. També els hem deixat clar què significa que un mitjà de comunicació sigui independent, i que s'acostumin a cercar informació a diferents fonts per poder-ne acabar extraient una versió el més fidedigne possible.

Grup d'alumnes de l'escola Elisabeth de Salou
Els joves estan molt interessats tot el que envolta el món digital | TARRAGONA DIGITAL

En acabar la visita han fet un petit taller de ràdio amb entrevistes i tertúlies que portaven preparades de casa. Els temes escollits són molt representatius de la seva generació: tertúlia esportiva, tertúlia sobre la conveniència que la seguretat social pagui el canvi de sexe, entrevista a una influencer i tertúlia sobre els mitjans digitals. 

Alumnes de l'Escola Elisabeth de Salou a l'estudi de radio de Tarragona Digital
Petita experiència de ràdio durant la visita a la nostra redacció. Han parlat i debatut els temes que més els interessen | TARRAGONA DIGITAL

Des de la redacció de Tarragona Digital us agraïm molt la visita.

Si voleu concertar una visita escolar a la redacció de TarragonaDigital.com ho podeu fer posant-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a contacte@tarragonadigital.com o trucant al 977 317 200.