Aiguats i inundacions per la forta tempesta a la Costa Daurada

El xàfec ha afectat durant molta estona el Baix Penedès i el Tarragonès causant greus problemes de mobilitat i convertit els carrers en rius

Una tempesta ha sorprès aquest migdia el nord de la Costa Daurada. Després dels aiguats d’aquesta nit i matí a molts punts del litoral que han anat enretirant-se, ha aparegut un fort ruixat que ha caigut durant molta estona de forma estàtica el Baix Penedès i el nord del Tarragonès. 

 

La forta tempesta, que també ha afectat de resquitllo el sud del Garraf, ha deixat quantitats  importants d’aigua en poca estona, superant els 70 litres per metre quadrat acumulats en tot l’episodi en algunes ocasions. Això ha provocat nombroses incidències, sobretot pel que fa a la mobilitat. 

De fet, molts carrers s’han convertit en autèntics rius en municipis com, per exemple, El Vendrell, Coma-ruga, Torredembarra, Creixell o Roda de Berà. A més de les inundacions dins dels municipis, també hi ha hagut acumulacions d’aigua a la mateixa autopista AP-7 entre Altafulla i El Vendrell, on ACESA ha activat el seu protocol per fer front a l’aiguat.

Aquestes són algunes de les imatges més destacades que ha deixat la forta tempesta:

La tempesta de la Costa Daurada vista des de Reus
La tempesta de la Costa Daurada vista des de Reus | Catalunya Méteo

Més de 70 litres

El plat fort de les tempestes ha caigut aquest migdia al Baix Penedès i nord del Tarragonès, però la pluja s’ha sumat a la ja caiguda aquesta nit i matí. Destaquen els 75 litres per metre quadrat acumulats a Torredembarra, així com els 55 d’El Vendrell, 10 dels quals caiguts en tan sols 10 minuts.

Aquestes són les xifres de pluja registrada a tota la zona en tot l’episodi des d’aquesta nit:

  • Torredembarra: 75 l/m2
  • El Vendrell: 56 l/m2
  • Bellvei: 51 l/m2
  • Cunit: 18 l/m2
  • Vilanova i la Geltrú: 12 l/m2

 

Properes hores

De cara a les properes hores, algun ruixat pot encara mantenir-se a la Costa Daurada, mentre que en cauran de nous entre l’interior de Girona i el nord de Barcelona. Aquets dissabte tindrem una situació similar amb xàfecs a punts de la costa de nit i al matí, situació que es repetirà diumenge.