El paisatge desolador al Delta de l'Ebre després dels aiguats en imatges

Més de 200 l/m2 a l’Ebre i es demana no sortir de casa si no és necessari

La tempesta d’aquesta tarda està sent molt intensa especialment al Montsià i s’ha tallat la N-340 a Alcanar. També s’han tancat els accessos al riu Sènia

L’aiguat que està patint aquesta tarda la comarca del Montsià està sent molt important. L’aigua cau a dojo i ja s’han superat els 200 l/m2 a diversos punts, com ara Alcanar, on s’ha hagut de tallar la N-340 per la forta tempesta. Segueix plovent també a la resta de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, s’ha demanat a la població que no surti de casa si no és estrictament necessari i s’han tancat els accessos al riu Sènia.

La forta tempesta està causant molts problemes, ja que només a Alcanar han caigut 52 l/m2 en tan sols mitja hora. Un autèntic aiguat que ja acumula més de 200 l/m2 en aquest municipi. Ja aquest matí s'han suspès 5 línies de transport escolar al Montsià com a mesura de prevenció davant dels forts aiguats, mentre que la pluja ha anat caient des de dijous i al matí de divendres ja ha deixat registres destacables de precipitació a diverses comarques.  

Algunes de les conseqüències estan sent la  manca de subministrament elèctric a 963 cases de Sant Carles de la Ràpita o fins a 271 trucades al telèfon d'emergències 112 per 151 incidències fins les 18:30h, la majoria per inundacions, caigudes d'arbres, despreniments o rescat de vehicles. Protecció Civil manté l'alerta del Pla Inuncat, Aquestes són les precipitacions més importants registrades fins ara:

  • Ports: 280 l/m2
  • Alcanar: 252 l/m2
  • Ulldecona: 155 l/m2
  • Mas de Barberans: 160 l/m2
  • Horta de Sant Joan: 118 l/m2
  • Amposta: 83 l/m2

Les inundacions, els talls de carreteres i moltes incidències estan sent freqüents a les Terres de l'Ebre i també a Castelló, on els aiguats són molt intensos des d'ahir i s'estan registrant alguns valors entre els 200 i els 300 l/m2 en un temporal històric que feia almenys 10 anys que no es vivia al nord del País Valencià. Aquestes són algunes de les imatges dels aiguats: 

Evolució de la pluja les properes hores

Les pluges han de continuar caient a les Terres de l’Ebre aquestes properes hores i ben bé fins dissabte al matí. Per tant, es demana extremar les precaucions per les possibles inundacions i davant la possibilitat que s’arribin a acumular puntualment fins a 300 l/m2. Molt de compte en tota aquesta zona, ja que els rius i les rieres seguiran baixant amb molta força.  Els ruixats també cauran a punts de Tarragona, sud de Lleida i sud de Barcelona, tot i que no seran ni molt menys tan destacats. Les precipitacions aniran a menys dissabte alhora que s'allunyarà el temporal, i diumenge tindrem un dia radiant.