Imatge d'una riera molt plena al Montsià

Alerta pel fort temporal: Talls i incidències a l'Ebre amb desembassament d'Ulldecona per la pluja

Les comarques ebrenques són les que més aigua estan rebent en aquest temporal de llevant a Catalunya. Hi ha tallada la TP-3311 al Montsià per la pluja

La pluja no ha parat de caure a les comarques de les Terres de l’Ebre gairebé de forma ininterrompuda en les últimes 48 hores, i això s’ha traduït en acumulacions de més de 100 o 200 l/m² en molts casos, inundacions puntuals, rieres i barrancs ben plens i el desembassament extraordinari del pantà d’Ulldecona, que es troba al límit de la seva capacitat i plou sobre mullat. Hi ha  tallada la TP-3311 entre la Sénia i Santa Bàrbara (Montsià) pels aiguats. i també la TV-3301 a Bot, (Terra Alta). Els Bombers han rebut fins ara 14 avisos relacionats amb incidències per la pluja. 

En aquest sentit, les pluges estan sent extremadament abundants al voltant dels Ports, i, segons informa la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el pantà d’Ulldecona s’està desembassant per la gran quantitat d’aigua que hi està arribant. El valor actual de desembassament és de 10,65 m³/segon, però podria arribar als 50 m³/segon per la gran quantitat d’aigua que hi continua arribant, segons ha explicat protecció Civil a ‘aguaita.cat’.

D’aquesta manera, Protecció Civil ha alertat els municipis d’Ulldecona, la Sénia i Alcanar perquè tallin el pas per camins d’accés al riu Sénia per possibles inundacions. Fins ara, han caigut en les darreres 48 hores 200 l/m² als Ports, 127 a Mas de Barberans o 98 a Ulldecona, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La previsió indica que les pluges continuaran caient a la zona, mentre que demà el temporal anirà clarament a la baixa i divendres tornarà la calma.