Imatge d'una dona passejant sota un fort aiguat

Avisen de l'arribada de temps violent en les pròximes hores a les Terres de l'Ebre

Han informat que poden haver-hi precipitacions amb pedra, ratxes fortes de vent i/o esclafits

Catalunya  s'ha vist immersa en una onada de calor que ha fet augmentar molts graus la temperatura. Els termòmetres han arribat a mostrar una xifra superior als 40 graus en alguns punts del territori. 

En conseqüència d'aquesta calor que està fent, s'ha hagut d'activar el Pla Alfa a 333 municipis amb un perill d'incendi forestal extrem. A més, hi ha restriccions d'accés en set espais naturals: L'Albera; Montgrí; Montserrat; Montsec; Baronia de Rialb; Montmell-Marmellar; i el Montsant. 

Tot i això, en les últimes hores s'ha girat el temps al sud de Catalunya. Des del Servei Meteorològic de Catalunya i Protecció Civil han alertat de temps violent durant les pròximes dues hores a les Terres de l'Ebre.

Alerta a les comarques ebrenques

L'arribada de temps violents al Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre pot provocar diversos incidents al territori. En concret, durant les pròximes dues hores han informat que poden haver-hi precipitacions amb pedra, ratxes fortes de vent i/o esclafits. La tempesta s'ha aproximat a l'àrea dels Ports.

Trànsit avisa

El Servei Català de Trànsit també ha volgut alertar els usuaris de les carreteres de les Terres de l'Ebre. Davant l'arribada d'aquest temps violent han fet unes recomanacions per si s'ha de sortir a la carretera en pluja. 

En aquest sentit, han recordat que s'ha de moderar la velocitat i s'ha d'augmentar la distància de seguretat entre vehicles.