Imatge panoràmica de Reus i el campanar.

Avís de Protecció Civil per alts nivells d'ozó a Reus i Vila-seca que afecten l'aire

Es recomana a la població vulnerable que eviti realitzar exercici físic al carrer

La contaminació és una de les preocupacions principals dels ciutadans i ciutadanes, especialment al Camp de Tarragona. Envoltada d'una indústria molt potent, la vigilància de l'aire de la demarcació tarragonina és constant.

Aquest matí, a les 10.00 hores, s'ha observat una afectació en la qualitat de l'aire. Des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya han comunicat en una piulada que a Vila-seca s'havien registrat valors elevats d'ozó segons les dades recollides al punt de mesurament instal·lat al municipi del Tarragonès.

Poc després l'avís també s'ha rebut a la capital del Baix Camp, a Reus. Els valors d'ozó també han superat allí els nivells normals i per això també s'ha emès un avís en què s'espera que en les pròximes hores encara es mantinguin moderats.

Protecció Civil envia un avís a Reus i Vila-seca

Des de Protecció Civil s'ha reaccionat avisant la població sobre aquests nivells elevats d'ozó registrats. 

També han fet una recomanació dirigida especialment a la població vulnerable, la qual es pot veure més afectada per aquesta incidència en la qualitat de l'aire. Recomanen que en les pròximes hores es redueixi l'exercici físic intens, especialment si es realitza a l'aire lliure.

En aquests episodis en què la qualitat de l'aire es veu alterada, és habitual que es recomani moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars, i desplaçar-se a peu o amb bicicleta o fent ús del transport públic. És a dir, reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

En cas d'haver d'agafar el cotxe s'aconsella realitzar una conducció eficient i suau. També s'aconsella regular la climatització de les llars i limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.