Pla obert d'una riera al terme municipal d'Alcanar, plena d'aigua

Tres rescats, esllavissades i avís de tornados i temps violent a les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre tornaran a rebre la pitjor part del temporal

Plou sobre mullat a les Terres de l'Ebre. Quan encara s'estan recuperant dels últims forts aiguats que van produir greus danys i van tornar a afectar la barra del Trabucador, un nou temporal li toca de ple. 

De moment, durant aquesta matinada, la pluja que ha caigut a l'Ebre ha provocat esllavissades que han tallat dues carreteres. Concretament han estat la C-12 a Tortosa, que està tallada en els dos sentits, i la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera, també en tots dos sentits.

Des de les sis del matí que el temporal està deixant un fort aiguat a Tortosa i les zones del voltant. Fins al moment, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer tres rescats de gent que estava atrapada en zones inundades. Des de Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat, demanen que no es circuli si no és necessari i es demana extremar la precaució.

Entre les 21 h de dilluns i les 7 h d'aquest dimarts, els Bombers han fet 15 serveis a les Terres de l'Ebre i 6 serveis a la regió de Tarragona relacionats amb l'episodi Inuncat.

Tempesta amb temps violent que podria deixar pedra i tornados

La tempesta a l'extrem sud del país pot portar associats fenòmens de temps violent. Segons el Meteocat, aquest dimarts ja s'han recollit 74 mm de pluja a Aldover (44 mm dels quals han caigut en 30 minuts) i 72 mm a Mas de Barberans.

El Meteocat ha emès un avís de temps violent a les comarques de les Terres de l'Ebre. El servei alerta que es pot produir pedra, ratxes fortes de vent, esclafits o tornados a la zona i demana prudència. El 112 ha rebut una cinquantena de trucades relacionades amb el temporal de pluja des que aquest va començar dilluns a la tarda i fins aquest dimarts a les 7 del matí, segons ha informat Protecció Civil. La majoria s'han rebut a la zona de Terres de l'Ebre i les comarques de Tarragona.

En concret, 20 trucades s'han fet des del Baix Ebre, 12 des del Montsià, 8 des del Tarragonès, 1 del Baix Camp, 5 del Baix Penedès, 1 del Barcelonès i 3 del Gironès. Segons han explicat fonts de Protecció Civil, consta alguna inundació i rescat de vehicle.

D'acord amb el Meteocat, les pluges s'estan intensificant a l'extrem sud i a Alcanar han caigut 19,9 mm en només 30 minuts, amb 33,6 mm acumulats. Es demana evitar la mobilitat que no sigui imprescindible.

Protecció Civil manté actives les alertes dels plans Inuncat i Ventcat per mal temps des de dilluns i fins dimecres. Per això, recomana allunyar-se de rieres, torrents i zones que es puguin inundar, a més de no aparcar-hi el vehicle.