Imatge d'una dona passejant sota un fort aiguat

Múltiples avisos per pluges i tempestes avui a Catalunya

Les precipitacions afectaran sobretot el litoral i prelitoral sud i centre i podrien deixar fins a 100 mm en 24 hores

Protecció Civil ha activat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, per previsió de pluges intenses aquest dilluns, especialment al litoral i prelitoral sud i centre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi haurà precipitacions intenses a gran part del país, però en les zones més afectades poden caure 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

Les acumulacions d'aigua, sobretot a comarques del sud com el Baix Ebre i el Montsià, poden superar els 100 litres per metre quadrat en un dia. Protecció Civil demana molta precaució en un episodi de pluges que es preveu que s'allargui fins dimarts.

Les pluges, presents aquest dilluns

L'episodi ha començat durant la matinada d'aquest dilluns, 30 d'agost, amb precipitacions al terç sud que, a partir de mig matí, arribaran cap al nord-est, afectant sobretot el litoral i prelitoral central, el Camp de Tarragona i la Catalunya Central. Les pluges, d'intensitat moderada, podran anar acompanyades de tempesta. 

De fet, a primera hora d'aquest dilluns, les pluges han afectat especialment el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb episodis d'intensitat moderada. En aquesta línia, cal destacar que segons les previsions, hi ha la possibilitat que localment les precipitacions puguin ser d'intensitat forta o torrencial. Se superaran els 40mm en mitja hora, i sense descartar que s'acumulin quantitats de fins a 100mm en 24 hores. A la tarda, s'espera que les pluges arribin al Pirineu i Prepirineu, tot i que allà no serien tan intenses.Dimarts, l'afectació se centrarà sobretot en el Tarragonès i el Maresme durant la nit. També es preveuen pluges al Prepirineu i les comarques del Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona a partir del migdia.

Protecció Civil demana molta precaució i evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables.

A més, es recorda que no s'ha d'intentar creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats de pluja i acumulacions més fortes.