Carrer inundat.

Carrers inundats, cotxes atrapats i arbres caiguts: el temporal toca de ple Tarragona

S'ha registrat la pluja més abundant des dels aiguats de l'octubre del 2019 | Diverses carreteres estan tallades

Les Terres de l'Ebre han tornat a rebre sens dubte la pitjor part de la llevantada que travessa Catalunya, però altres punts de la demarcació també han viscut en primera persona les conseqüències.

És el cas de Tarragona ciutat, que al migdia ha acumulat fins a 62 litres per metre quadrat d'aigua, la pluja més abundant des dels fatídics aiguats de l'octubre del 2019. Això ha comportat nombroses incidències, ja que a més també ha bufat un fort vent. 

Algunes de les conseqüències han estat la caiguda d'arbres a la ciutat. Imatges de vehicles destrossats s'han repetit en diversos carrers. Al Port de Tarragona també ha caigut un arbre prop de l'EDAR, però per sort no s'han hagut de lamentar danys personals.

Però una de les incidències més destacades ha estat la gran quantitat de cotxes atrapats a l'antiga N-340. Amb l'aiguat sobtat que ha caigut s'ha desbordat la riera de Torreforta i molts vehicles han quedat atrapats. De moment es mantenen allí a l'espera que baixi el nivell de l'aigua i una grua els vingui a buscar. Al polígon Francolí hi ha més de mig metre d'altura d'aigua.

L'Estació Meteorològica Automàtica de Tarragona ha enregistrat 40,5 litres per metre quadrat en 30 minuts, i la de Constantí, 38,5. El temporal es desplaça ara a punts de les comarques tarragonines després de deixar gairebé 200 litres en punts de l'Ebre. En concret, al Perelló se n'han acumulat 192 litres per metre quadrat des de l'inici de l'episodi, i a Tivissa, 190. També destaquen els 140 litres dels Alfacs, els 138 del Parc Natural dels Ports, i els 137 d'Aldover.

Tarragona, però, no ha estat l'únic punt on la pluja ha descarregat amb força. A Reus i a altres municipis de la demarcació també estan patint molts problemes i inundacions. La Guàrdia Urbana de Reus ha hagut de rescatar un conductor que havia quedat atrapat per l'aigua sota un pont.

Carreteres tallades per inundacions

Les inundacions han obligat a tallar diverses carreteres importants. Per exemple, l'AP-7 està tallada a la sortida 34, per Constantí, en sentit sud. Tampoc es pot circular per l'N-340a, entre altres.