Contenidors.

Ratxes de més de 130km/h a Tarragona i diverses incidències per l'episodi de vent

El fort vent que bufa a la demarcació de Tarragona deixa més d'una trentena d'avisos als Bombers de la Generalitat i moltes incidències

Era un episodi més que anunciat i s'ha fet realitat i amb escreix. Les fortes ratxes de vent afecten la demarcació de Tarragona des de la matinada d'aquest dimarts, 22 de novembre, i ja han provocat diverses incidències.

La més destacada en aquests moments és un accident entre dos camions a l'AP-7, a l'Hospitalet de l'Infant, després que un d'ells bolqués per culpa del vent. Aquest sinistre està complicant la circulació en aquesta via, ja que s'ha hagut de tallar un dels carrils, mentre el fort vent continua bufant sense descans.

De fet, al Camp de Tarragona la ratxa màxima de vent registrada fins ara ha estat a l'Hospitalet de l'Infant: fins a 132 km/h. El Baix Camp és una zona en què el vent bufa i amb força i això es pot comprovar en les dades que recullen els últims registres de l'episodi. A la ràfega de l'Hospitalet, la segueix la registrada a la Riba, amb 124 km/h. A Almoster s'ha arribat als 105 km/h, al Vendrell als 103 km/h , a Ulldecona als 98 km/h i a Reus als 82 km/h.

Segons informa Protecció Civil, aquest dimarts a la matinada a Portbou (Alt Empordà) s'han registrat ratxes de vent de 117,7 km/h; a Mas de Barberans (Montsià), de 113,8; al Perelló (Baix Ebre), de 112,7; a Mont-roig del Camp (Baix Camp), de 97,7 i a Font-rubí (Alt Penedès), 83,2.

Aquestes són algunes de les dades registrades fins ara en aquest episodi de vent, el qual ha causat també diverses incidències com els clàssics contenidors escampats per la via pública, o les caigudes de tendals i d'arbres, entre d'altres.

Diversos avisos al 112 i als bombers a Tarragona

De moment, els Bombers de la Generalitat han registrat fins a 33 avisos per l'episodi de vent a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. És en aquesta àrea que s'han concentrat la majoria d'actuacions dels bombers a Catalunya per l'episodi de vent. A la regió de Tarragona s'han mobilitzat 26 cops i a l'Ebre 7. A la resta de Catalunya han rebut 27 avisos més.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 75 trucades (61 expedients) relacionades amb el vent fins a les 8 h d'aquest dimarts, per risc estructural i incidències de trànsit. La majoria han estat al Barcelonès (31); Tarragonès (8); Baix Camp (7) i Baix Llobregat (7).

Protecció Civil demana evitar zones boscoses, on poden caure branques o arbres. Dins dels nuclis urbans, s'ha de vigilar amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Per prevenció, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent, com les torretes. Protecció Civil recorda que no és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables. Al mar, és important no apropar-se a espigons, esculleres ni passejos marítims. Les onades poden arrossegar.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana moderar la velocitat i vigilar la distància lateral en avançaments. També recomana corregir les desviacions de la trajectòria causades pel vent i agafar fort el volant o manillar.