Fins a 60 litres, un ferit per llamp i incidències per les tempestes

Els xàfecs més importants han caigut a la tarda amb inundacions i molts llamps que han deixat sense llum a 7.500 abonats al Camp de Tarragona

Les tempestes d’aquest divendres han deixat autèntics patacs d’aigua i nombroses incidències al Camp de Tarragona. S’han registrat fins a 60 litres i uns 6.000 abonats s’han quedat sense llum a Cambrils i 1.500 al Morell degut a les tempestes, que anaven acompanyades de fort aparat elèctric, mentre que a mig matí un treballador ha resultat ferit a Reus a causa d’un llamp. 

Una forta tempesta ha caigut ja al matí a l’oest del Baix Camp causant alguns problemes en aquella zona, però ha estat sobretot a la tarda quan dues tongades diferents de ruixats i tempesteshan escombrat tot el Camp de Tarragona deixant aiguats que han complicat i força el trànsit a la zona i hi ha hagut algunes inundacions en baixos i carreteres, així com caigudes d’alguns d’arbres pel fort vent i calamarsades. Poblacions com ara Salou han vist com els carrers es convertien en autèntics rius, inundant-se inclús les vies del tren.

En aquest sentit, Protecció Civil, que té activada l’alerta del pla Inuncat, ha informat que en el total de Catalunya, el telèfon d’emergències 112 ha atès 677 trucades relacionades amb les tempestes aquesta tarda, mentre que els Bombers han realitzat més de 200 sortides, unes 15 de les quals a les comarques de Tarragona.

Aquestes són algunes de les imatges que ens deixen les tempestes al Camp de Tarragona:

Fins a 60 litres en alguns punts

El total de tempestes que han afectat avui les comarques de Tarragona han deixat fins a 60 litres per metre quadrat a Riudoms, mentre que en algun barri de Reus s’han registrat fins a 37 litres, tot i que a la majoria de la ciutat han caigut entre 15 i 22 litres. Destaquen també els 49 de Constantí. Aquestes són les dades de precipitació més destacades:

  • Riudoms: 60 l/m2
  • Constantí: 49 l/m2
  • Reus: 37 l/m2
  • L’Espluga de Francolí: 31 l/m2
  • Nulles: 29 l/m2
  • Vila-seca: 29 l/m2
  • Valls: 27 l/m2
  • Tarragona: 11 l/m2
  • El Vendrell: 7 l/m2

Previsió per a les properes hores

Imatge de la tempesta apropant-se a Tarragona
Imatge de la tempesta apropant-se a Tarragona | Tony

De cara a aquest vespre i nit, les tempestes més importants afectaran punts de les Terres de l’Ebre, mentre que no se’n descarten de més disperses a la resta de les comarques tarragonines. De matinada i fins a primera hora del matí poden caure xàfecs localment intensos  a la franja costanera del Camp de Tarragona, deixant pas a un dissabte força assolellat, ambient més aviat fresc de nit i menys càlid de dia i vent de mestral fins a migdia.