Imatge d'un dia de pluja a Barcelona

Vídeos: Fortes tempestes i pedregades passen per Tarragona i l’Ebre

En només 30 minuts han caigut 17 mm a Mas de Barberans

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre estan vivint un fort episodi de temporal. Una previsió de fortes pluges obligaven a activar el pla Inuncat al territori i els aiguats no s'han fet esperar. 

Les precipitacions intenses han arribat aquesta tarda i, segons les previsions, s'allargaran fins aquest dijous al matí. Uns xàfecs que han arribat acompanyats de tempesta i, en alguns punts, de pedra. 

Per tot plegat, el Centre  de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha enviat l'alerta a tots els municipis que es poden veure afectats, alhora que ha demanat que es faci el tancament preventiu dels guals i dels punts inundables.

Així mateix, es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones potencialment afectades i en les activitats a l’aire lliure.

Les pluges no s'aturaran 

Els primers xàfecs han descarregat localment amb força al litoral i prelitoral de Catalunya, però ho han fet sobretot al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Segons el Meteocat, en només 30 minuts han caigut 17 mm a Mas de Barberans, a la comarca del Montsià. 

Uns xàfecs que han arribat acompanyats de tempesta i localment de pedra, com es pot veure en les imatges, i no es preveu que s'aturi en les pròximes hores.

Segons l'alerta que s'ha emès, està previst que l'episodi de pluges s'allargui fins dijous al matí i es podrien acumular importants quantitats de precipitació. Unes pluges que podrien superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques del sud de Catalunya i l'extrem nord-est del país.

Les actuacions dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat han atès 38 avisos per vent fins a les 20 hores d'aquest dimecres. Gran part de les alertes són per arbres, branques i tendalls caiguts. Afortunadament, no hi ha hagut cap persona ferida.

I per les tempestes, s'han atès 12 avisos. Tot i això, només han treballat en un parell, a Xerta. Un d'ells ha estat per una petita acumulació d'aigua en una canalera i l'altre, per revisar una antena de televisió afectada per la caiguda d'un llamp. Tampoc hi ha hagut cap persona ferida.