Imatge d'una mànega.

Vídeo: Graven una espectacular mànega al Montsià

Protecció Civil ha activat la prealerta per possibles fortes pluges aquest dilluns

Arrenca la setmana 'oficial' del retorn a la rutina, amb l'inici del curs escolar com a protagonista, i ho fa amb un temps que s'espera mogut en diversos punts de Catalunya. Les Terres de l'Ebre han estat de nou la porta de les primeres tempestes d'aquest dilluns 5 de setembre. 

L'arribada dels nuclis tempestuosos ha estat acompanyada d'un fenomen espectacular. No és cap novetat la violència de les tempestes dels últims dies, i de nou al Montsià un usuari de Twitter ha penjat a les xarxes una espectacular mànega.

Segons explica l'usuari a Twitter, la mànega s'ha produït pels voltants de les onze del matí. Com es veu a les imatges, és un fenomen meteorològic espectacular que ha durat uns minuts i hauria tocat terra.

De moment es desconeix si ha arribat a causar desperfectes, però les imatges parlen per si soles amb una formació que impressiona. Des del Servei Meteorològic de Catalunya asseguren que de moment no es té constància que hagi tocat terra, ja que llavors es tractaria d'un tornado, però han demanat més informació per esclarir els fets.

Protecció Civil activa l'alerta per fortes pluges

En el moment en què l'usuari de Twitter ha gravat aquesta mànega, al radar meteorològic ja s'apreciaven els primers nuclis de tempesta formats al Baix Ebre i al Montsià.

Des de Protecció Civil s'ha activat per aquest dilluns en prealerta el Pla Inuncat per fortes pluges a la majoria de comarques catalanes. S'espera una intensitat de pluja moderada fins a les sis de la tarda, amb possibilitats de precipitació intensa i altres fenòmens meteorològics com el que s'ha vist al Montsià.