Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’última conseqüència del canvi climàtic: ens torna més estúpids

Així ho determina un estudi de la University College de Londres, afirmant que l’augment de les emissions de CO² fa a les persones menys productives amb problemes de concentració

La contaminació produïda pels humans està danyant la capa d'ozó
La contaminació produïda pels humans està danyant la capa d'ozó | Arxiu

 

Cada cop són més els estudis que auguren uns efectes catastròfics i sense precedents de l’escalfament global al nostre planeta, però també en el funcionament dels éssers humans. En aquest sentit, l’última investigació, duta a terme per la University College de Londres (UCL), determina que el canvi climàtic ens torna més estúpids. 

Segons aquesta investigació, l’augment de les emissions de diòxid de carboni (CO²) afecta directament a la nostra memòria i, en conseqüència, a la concentració i a la capacitat de prendre decisions. Uns efectes que intercedeixen directament a la tasca que duem a terme a la nostra vida laboral, ja que el desenvolupament cognitiu dels humans es redueix a mesura que els nivells de gasos d’efecte hivernacle pugen.

La contaminació de les indústries és una de les principals causants del forat de la capa d'ozó
La contaminació de les indústries és una de les principals causants del forat de la capa d'ozó | Arxiu

 

Problemes a la feina per culpa del canvi climàtic

L’estudi recent també apunta que la falta de ventilació en alguns espais laborals fa que els treballadors es mostrin més mandrosos a l’hora de dur a terme les seves tasques, mentre que, segons recull ‘The Independent’, es preveu que el deteriorament intel·lectual sigui un problema més gran al llarg de les properes dècades  a causa del canvi climàtic.

En aquest sentit, l’equip d’investigació de l’UCL que ha dut a terme aquest estudi afirma que, davant de la possibilitat que els nivell de CO² a l’atmosfera pugin de forma significativa a finals d’aquest segle, les conseqüències directes de les emissions en el rendiment humà poden ser «inevitables» ja a hores d’ara.

Algunes de les solucions a aquesta problemàtica passarien, per exemple, per «minimitzar l’impacte» d’aquests gasos, amb mesures com ara millorar els sistemes de ventilació dels edificis, així com els sistemes de transport. Els experts insisteixen en què el temps s’acaba per revertir la situació, i en tan sols un any ja poden haver-hi impactes en el nivell educatiu a causa de l’aire contaminat. Aquest informe arriba després que fa poc es conegués que l’atmosfera terrestre havia assolit els nivells de CO² més alts de la història.