Manega

VÍDEO: Graven una espectacular mànega marina a Tarragona

Les tempestes estan deixant molts litres i inundacions a la capital tarragonina

Avui havia de ser un dia de celebracions a la ciutat de Tarragona, però la meteorologia tenia altres plans. Malgrat que durant tota la setmana hi havia avisos pel perill de fortes pluges a partir d'aquest divendres, no tothom volia creure que la diada de Santa Tecla es veuria truncada.

Tot i que al matí el Seguici festiu ha pogut sortir, a partir del migdia el panorama ha canviat radicalment. La pluja ha fet acte de presència i primer ha obligat a cancel·lar la diada castellera de Santa Tecla, tot i que s'ha anunciat que està previst que per la diada de la Mercè hi hagi una ronda de castells més en compensació.

A mesura que ha avançat la tarda la situació s'ha complicat. A partir de quarts de quatre han començat a arribar les tempestes, les quals han guanyat en intensitat una hora més tard. Les tempestes han provocat diverses inundacions i complicacions a les carreteres, i a més a més, han anat acompanyades d'alguns fenòmens espectaculars com el que ha gravat aquesta usuària de Twitter a Tarragona.

Al vídeo es pot veure una espectacular mànega al litoral tarragoní. La seva perfecta forma es pot apreciar sense problemes. La mànega ha quedat al mar i per sort no ha tocat terra, pel què no s'han hagut de lamentar desperfectes causats per ella. Sens dubte una imatge que ha deixat sense paraules tothom qui l'ha vist. 

Des de Protecció Civil s'ha demanat extremar les precaucions aquesta tarda i aquesta matinada a la demarcació de Tarragona, on s'espera que les tempestes continuïn afectant. De moment ja han causat inundacions al Baix Camp i al Tarragonès, així com complicacions a les carreteres de la demarcació. Pel que fa als actes de Santa Tecla, des dels perfils oficials es comunicarà les decisions que es prenguin.